Tudnivalók továbbképzés díjának rendezéséhez

Tájékoztató

 

távoktatási anyagok díjáról készült számláról és a díj fizetésének módjáról

A távoktatási képzés díját
átutalással vagy
- a jelentkezéskor azonnal történő bankkártyás fizetéssel
rendezheti.

A képzés díjának fizetéséhez a jelentkezéskor automatikusan elkészül egy elektronikusan elérhető díjbekérő. A befizetés feldolgozását követően elektronikus számlát állítunk ki, amelynek teljesítési időpontja a befizetés Oktatási Központhoz történő beérkezésének napja.
A díjbekérőt és a pdf formátumú elektronikus számlát is saját hallgatói fiókjában, a Hallgatói Információs Portálra (HIP) történt belépést követően töltheti le.
Papír alapú számlát nem küldünk, az elszámoláshoz a letölthető pdf fájlt kell megőriznie, amely tartalmazza a hitelesített elektronikus számlafájlt is!

Elektronikus bizonylatok letöltésének menete
Bankkártyás fizetés
Tudnivalók az elektronikus számláról

 

 

Elektronikus bizonylatok letöltése

Belépés menete:

1. Bejelentkezéshez honlapunk - www.szamviteloktatas.hu -  főoldalán, jobb felső sarokban kattintson a "Belépés” gombra.

 

2. Ezt követően a "Bejelentkezés" oldalon a regisztrációkor megadott e-mail címének és jelszavának megadásával, majd a "Bejelentkezés" gomb megnyomásával éri el Hallgatói Információs Portálunkat (HIP) és azon belül saját hallgatói fiókját. 


3. Válassza ki a vízszintes menüsorban a Pénzügyek menüpontot. Ennek megnyomását a fő ablakrészben láthatja az aktuális, még nem rendezett díjbekérőket, számlákat, illetve a majd kiegyenlített számlákat is.
- Átutalásos fizetéshez innen töltheti le a díjbekérőt. (Átutaláskor kérjük, hivatkozzon a díjbekérő azonosítójára!)
- Bankártyás fizetést a kártyás fizetés gombra kattintva indíthat.

 

4. Díjbekérőre történt átutalás esetén 1-2 munkanap alatt, bankkártyás fizetésnél - a banki adatok beérkeztét követően - 2-3 munkanap elteltével készül el a befizetésről a pdf formátumú elektronikus számla, amit szintén erről a felületről tölthet le. A pdf fájl a hiteles elektronikus számlafájlt is tartalmazza. Az elektronikus számla teljesítési időpontja a befizetés – Oktatási Központhoz történő – beérkezésének napja. Tudnivalók az elektronikus számláról

 

 

Bankkártyás fizetés

1. A távoktatási képzésre történő jelentkezésnél , bankkártyás fizetési mód választása esetén jelentkezése elküldésekor, illetve felhasználói fiókjában elérhető díjbekérő/számla bankkártyás kiegyenlítésekor a rendszer az OTP Bank bankkártyás fizetési felületére irányítja, ahol a bankkártya adatait tudja megadni és véglegesítheti a fizetést.
3. A bankkártyás fizetést követően a rendszer visszairányítja az Oktatási Központ HIP oldalára.
4. Sikeres fizetés esetén azonnal megkapja a hozzáférést távoktatási anyag(ok)hoz.

 

 

Tudnivalók az elektronikus számláról

Az elektronikus számla pdf formátumban tölthető le. A pdf fájl mellett megküldjük az elektronikus számla hash kódját is, amely  a 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 168/A. § (1) bekezdése szerint biztosítja a számla hitelességét, adattartalma sértetlenségét és olvashatóságát. Az 1/2018. (VI.29.) ITM rendelet 7. §-ának a figyelembevételével járunk el az elektronikus számla megőrzési követelményeinek, valamint az Online Számla rendszerbe történő adatszolgáltatás vonatkozásában. Az adatszolgáltatás információi letölthetőek az Online Számla rendszerből. A letöltött pdf fájlt, valamint a hash kódot kell a számla megőrzésére előírt időszak végéig elektronikusan tárolnia, mivel ezzel tudja igazolni az elektronikus számla dokumentum adattartalmának változatlanságát, valamint az utólagos módosítás és sérülés kizártságát. Bővebb tájékoztatást az elektronikus számlákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a NAV által közzétett tájékoztatóban olvashat, a következő linkre kattintva: https://nav.gov.hu/ado/afa/Az_elektronikus_szaml20200416

 

Elektronikus számla
 

A képzés díjáról papír alapú számla kizárólag abban az esetben készül, ha erre vonatkozó kérését jelzi felénk (a jelentkezési űrlapon megjegyzésként, vagy e-mailben).

 

Vissza a főoldalra