Elektronikus számla

Általános tudnivalók

 

Az elektronikus számla pdf formátumban tölthető le. A pdf fájl mellett megküldjük az elektronikus számla hash kódját is, amely  a 2007. évi CXXVII. törvény (Áfa tv.) 168/A. § (1) bekezdése szerint biztosítja a számla hitelességét, adattartalma sértetlenségét és olvashatóságát. Az 1/2018. (VI.29.) ITM rendelet 7. §- ának a figyelembevételével járunk el az elektronikus számla megőrzési követelményeinek, valamint az Online Számla rendszerbe történő adatszolgáltatás vonatkozásában. Az adatszolgáltatás információi letölthetőek az Online Számla rendszerből.


A letöltött pdf fájlt, valamint a hash kódot kell a számla megőrzésére előírt időszak végéig elektronikusan tárolnia, mivel ezzel tudja igazolni az elektronikus számla dokumentum adattartalmának változatlanságát, valamint az utólagos módosítás és sérülés kizártságát. Bővebb tájékoztatást az elektronikus számlákkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a NAV által közzétett tájékoztatóban olvashat, a következő linkre kattintva: https://nav.gov.hu/ado/afa/Az_elektronikus_szaml20200416


A képzés díjáról elektronikus számlát állítunk ki, papír alapú számlát nem küldünk. Amennyiben az e-számla befogadásával, kezelésével kapcsolatban észrevétele, kifogása van, illetve nem járul hozzá az e-számla alkalmazásához, kérjük, írásban jelezze azt felénk, hogy mielőbb megtehessük a szükséges intézkedéseket.

 

Továbbképzéshez kapcsolódó számla letöltése

 

Az elektronikus számla elkészültéről külön e-mailben küldünk értesítést a rendszerünkben nyilvántartott e-mail címére, kártyás fizetés esetén a sikeres fizetés után néhány perccel, átutalásos fizetés esetén a banki adatok feldolgozását követően. (Ez általában a befizetéstől számítottan 1-2 munkanapot vesz igénybe.)

 

A honlapunkhoz kapcsolódó felhasználói fiókjában érheti el a számláit, a „Pénzügyek” menüpont alatt.

 

Amennyiben nem ön a képzés költségviselője, a számlafájlt kell eljuttatnia elektronikus úton a díj fizetőjének.

 

Ha még nincs regisztrációja honlapunkon, a www.mkvkok.hu oldalon, egyszerűen létrehozhatja saját fiókját. Új fiók létrehozása esetén a korábban kiállított számlák nem jelennek meg automatikusan az új fiókjában, ezért ilyen esetben kérjük, vegye fel a kapcsolatot a képzés oktatásszervezőjével.