Információs videók

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése az ONYA felületén

Egyszerűsített foglalkoztatás bejelentése az ONYA felületén

Az egyszerűsített foglalkoztatást a munkáltató többféleképpen is bejelentheti, megteheti a 185-ös telefonszámon, mobilalkalmazás segítségével, a T1042E jelű nyomtatványon, vagy az ÁNYK-n keresztül. Információs videónkban most azt mutatjuk be, hogy hogyan lehet egyszerűen és gyorsan EFO bejelentést tenni az ONYA felületén. E szolgáltatás előnye, hogy a felületen lekérdezhetőek az érvényes bejelentések adatai, és a korábban bejelentett adatok az új bejelentésbe is átemelhetők, valamint a rendszer ellenőrzi a megadott foglalkoztatotti név és adóazonosító jel összetartozását is, így elkerülhető a téves foglalkoztatás bejelentése.

Megnézem
2023-09-20 10:00
Hatósági bizonyítvány igénylése

Hatósági bizonyítvány igénylése

Egyéni vállalkozóként számtalanszor lehet szükség az egyéni vállalkozók nyilvántartásában kezelt adatok igazolására, többek között szerződéskötéskor, pályázat benyújtásához, vagy hiteligényléshez hasznos a hatósági bizonyítvány. Információs videónkban bemutatjuk, hogy lehet azt a legegyszerűbben a magyarorszag.hu felületen keresztül igényelni.

Megnézem
2023-09-04 10:00
Nullás adóbevallás helyett - „NY” jelű nyilatkozat

Nullás adóbevallás helyett - „NY” jelű nyilatkozat

Az „NY” jelű nyilatkozat megkönnyíti az adóhatóság felé történő adatszolgáltatást, hiszen kitöltésével ki lehet váltani a „nullás” adattartalmú bevallásokat. Ha az adózónak egy vagy több bevallás vonatkozásában nem keletkezett adókötelezettsége, akkor elegendő egy NY jelű nyilatkozatot kitöltenie, amelyben több, eltérő típusú bevallás megjelölhető, akár eltérő bevallási időszakokkal is. Információs videónkban e nyomtatvány kitöltésének menetét mutatjuk be lépésről lépésre.

Megnézem
2023-08-01 10:00
Keresetkimutatás igénylése az ÜPO felületén

Keresetkimutatás igénylése az ÜPO felületén

Keresetkimutatás a NAV Ügyfélportálján (ÜPO) gyorsan, egyszerűen online igényelhető. Ez hitelfelvételhez lehet praktikus megoldás, hiszen a felületről akár közvetlenül is továbbítható a kimutatás a választott pénzintézet felé. Információs videónkban az igénylés menetét mutatjuk be.

Megnézem
2023-07-31 10:00
Jövedelemigazolás igénylése

Jövedelemigazolás igénylése

Jövedelemigazolásra számos esetben lehet szükség. Hatósági, bírósági eljárásokban, például tartásdíj megállapításához, banki eljárásokban, mint amilyen a hitelfelvétel, valamint CSOK vagy önkormányzati támogatás igényléséhez is hasznos dokumentum. Információs videónkban bemutatjuk, hogy az ÁNYK nyomtatvány kitöltő program segítségével, az IGAZOL adatlap kitöltésével, hogyan igényelhető egyszerűen, online jövedelemigazolás.

Megnézem
2023-07-17 10:00
Miket lehet kihozni a Teams-ből? - A Microsoft Teams további lehetőségei

Miket lehet kihozni a Teams-ből? - A Microsoft Teams további lehetőségei

Sok cégnél már nem csak a belső kommunikáció, hanem az ügyfelekkel történő kapcsolattartás, a fájlmegosztás és -tárolás is digitális platformra helyeződött át. Erre a célra az egyik leggyakrabban használt eszköz a Microsoft Teams – a program adta lehetőségeket járja körül videónk.

Megnézem
2023-07-04 10:00

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretne naprakész szakmai cikkeket olvasni, információs videókat nézni, vagy tájékoztatást kapni képzéseinről, iratkozzon fel hírlevelünkre!