Információs videók

Az eÁFA rendszer felületének bemutatása

Az eÁFA rendszer felületének bemutatása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az áfabevallás elkészítésnek megkönnyítése céljából hozta létre az elektronikus áfarendszert, az eÁFÁ-t, amelynek segítségével az online felületen keresztül vagy gép-gép kapcsolaton is van lehetőség nyílik az áfabevallási kötelezettség teljesítésére. Információs videónkban a felület legfontosabb funkcióit mutatjuk be.

Megnézem
2024-02-13 10:00
Adóelőleg-nyilatkozatok kitöltése az ONYA felületén

Adóelőleg-nyilatkozatok kitöltése az ONYA felületén

Az szja-kedvezmények igénybevételéhez adóelőleg-nyilatkozatot kell kitölteni, így a munkáltató, kifizető már az év során érvényesíti az adóelőleg kiszámításakor a munkavállalót megillető adókedvezményt. A legegyszerűbben elektronikusan, a NAV Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásában (ONYA) tölthetőek ki az adóelőleg-nyilatkozatok. Fontos változás, hogy 2024. január 1-től lehetőség van folytatólagos érvényesítést jelölni, így nem kell minden évben nyilatkozni a munkáltató, kifizető felé. Folytatólagos nyilatkozatot csak azok tehetnek, akik a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére, a személyi kedvezményre, vagy az első házasok kedvezményére jogosultak. Információs videónkban bemutatjuk az egyes adókedvezményekre vonatkozóan az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésének menetét.

Megnézem
2024-01-16 10:00
Képviseleti adatok lekérése a NAV Ügyfélportál (ÜPO) segítségével

Képviseleti adatok lekérése a NAV Ügyfélportál (ÜPO) segítségével

A NAV Ügyfélportálján (ÜPO) egyszerűen és gyorsan lekérdezhető, hogy Ön mely személyeket és/vagy szervezeteket képviselheti a NAV előtti eljárásokban, illetve az is, hogy Önt ki képviselheti ilyen ügyekben. A lekért adatokról néhány kattintással továbbítani tud egy elektronikusan hitelesített igazolást a tárhelyére, a cégkapura, vagy a hivatali kapura. Információs videónkban ennek menetét mutatjuk be.

Megnézem
2023-12-11 10:00
Vámazonosító (VPID) szám igénylése

Vámazonosító (VPID) szám igénylése

A VPID/EORI szám segítségével azonosítja be a Vámhatóság a gazdálkodó szervezeteket a különféle vámeljárásokban. A regisztrációs adós kötelezettséghez elegendő VPID számot kérni, míg EORI számra a vámkötelezettség teljesítéséhez van szükség. Információs videónkban azt mutatjuk be, hogyan lehet egyéni vállalkozóként a legegyszerűebben vámazonosítót igényelni.

Megnézem
2023-11-20 10:00
A NAV-Ügyfélportál (ÜPO) használata adatvezérelten

A NAV-Ügyfélportál (ÜPO) használata adatvezérelten

Információs videónkban bemutatjuk, hogy hogyan tudjuk hatékony használni a NAV – Ügyfélportál felületét. Az Ügyfélportálról gyorsan kérdezhetünk le különböző adatokat, többek között ellenőrizhetjük vállalkozásunk törzsadatait, vagy letölthetjük a korábban benyújtott bevallásokat is.Sőt a bevallások önellenőrzését is megkönnyíti a felület, hiszen az ÜPO-ról könnyen átnavigálhatunk akár az ONYA vagy az eSZJA portálra is, és néhány kattintással betölthetjük a javítani kívánt bevallás adatait.

Megnézem
2023-11-08 10:00
Az áfa értékhatár átlépésének bejelentése 101E adatlapon

Az áfa értékhatár átlépésének bejelentése 101E adatlapon

Információs videónk egyéni vállalkozóknak szól, amelyben azt mutatjuk be, hogy hogyan kell a 101E adatlapon bejelenteni, hogy ha az áfafizetési kötelezettséget az alanyi adómentességi értékhatár átlépése miatt a vállalkozó az általános szabályok szerint állapítja meg.

Megnézem
2023-10-17 10:00

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretne naprakész szakmai cikkeket olvasni, információs videókat nézni, vagy tájékoztatást kapni képzéseinről, iratkozzon fel hírlevelünkre!