Információs videók

A NAV Felhasználókezelő oldalának bemutatása

A NAV Felhasználókezelő oldalának bemutatása

A NAV Felhasználókezelő egy központi bejelentkezési felület, amely könnyű és gyors hozzáférést biztosít a felhasználóknak az Online Számla rendszerhez, az Online Számlázó programhoz és az eÁFA-rendszerhez. A felületen az elsődleges felhasználók másodlagos és technikai felhasználóknak adhatnak jogosultságot a NAV egyes rendszereihez, egyszerre akár többhöz is. Információs videónk ennek folyamatát mutatja be lépésről-lépésre.

Megnézem
2024-07-11 10:00
A rendelkezes.gov.hu oldal bemutatása

A rendelkezes.gov.hu oldal bemutatása

A rendelkezes.gov.hu oldalon a felhasználó meghatározhatja, hogy engedélyezi-e hivatalos ügyintézései során az internetes vagy telefonos ügykezelést, és megadhatja a kapcsolattartásra használható elektronikus levelezési címet, telefonszámot, SMS, és telefax elérhetőségeit. A rendelkezési nyilvántartás felületén meghatalmazás is adható, a felhasználó nyilatkozhat arról, hogy az egyes együttműködő szerveknél bizonyos ügytípusokban ki járhat el a nevében. Információs videónk a rendelkezes.gov.hu oldal legfontosabb funkcióit mutatja be.

Megnézem
2024-06-26 10:00
Pdf fájl generálása a NAV Online Számla rendszerben

Pdf fájl generálása a NAV Online Számla rendszerben

A NAV Online Számla rendszeréből a kimenő és a bejövő számlák adatai nemcsak xml. formátumban tölthetőek le, hanem lehetőség van arra is, hogy a hagyományoshoz hasonló elektronikus számlaképet exportáljunk, amely nagyban megkönnyíti az adatok ellenőrzését. Információs videónkban a számlakép export funkció használatát mutatjuk be.

Megnézem
2024-06-10 10:00
A napló működése a tarhely.gov.hu oldalon

A napló működése a tarhely.gov.hu oldalon

A tarhely.gov.hu oldalon elérhető napló funkció segítségével lekérdezhetőek a saját küldeményekhez kapcsolódó műveletek adatai. Ha olyan küldeményünk érkezik az adóhatóságtól, amellyel kapcsolatban egy adott határidőn belül teendőnk van, egyszerűen ellenőrizhetjük, hogy mikor töltöttük le a határozatot, azaz mikortól kell számolnunk a határidőt. Információs videónk a napló funkció használatát mutatja be lépésről lépésre.

Megnézem
2024-05-22 10:00
Az E-Önkormányzat portál bemutatása

Az E-Önkormányzat portál bemutatása

Az E-önkormányzat portálon keresztül számos elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatás érhető el. Kiválasztható az illetékes önkormányzat és az ügytípus, amellyel kapcsolatban el szeretnénk járni, sőt nyomon is követhető a folyamatban levő ügy ügyintézési állapota. A felületen elérhetőek a választott önkormányzat nyilvántartásában szereplő adóbevallások, például a helyi iparűzési adóbevallás. Lehetőség van a helyi adóegyenleg lekérdezésére, valamint az adó- és illetékfizetési kötelezettségek rendezésére. Információs videónkban a portál legfontosabb funkcióit mutatjuk be.

Megnézem
2024-05-08 10:00
Jogviszony zárása a ’08-as bevallás segítségével

Jogviszony zárása a ’08-as bevallás segítségével

A ’08-as jelű nyomtatvány alapvetően a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adók, járulékok bevallására, illetve ezek helyesbítésére, önellenőrzésére és pótlására szolgál. Azonban akár a munkavállaló jogviszonyának lezárására is alkalmas, így nem szükséges külön a T1041-es nyomtatványt is benyújtani. Információs videónkban a bevallás kitöltésének menetét mutatjuk be.

Megnézem
2024-04-08 10:00

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretne naprakész szakmai cikkeket olvasni, információs videókat nézni, vagy tájékoztatást kapni képzéseinről, iratkozzon fel hírlevelünkre!