Információs videók

Az E-Önkormányzat portál bemutatása

Az E-Önkormányzat portál bemutatása

Az E-önkormányzat portálon keresztül számos elektronikus ügyintézéshez szükséges szolgáltatás érhető el. Kiválasztható az illetékes önkormányzat és az ügytípus, amellyel kapcsolatban el szeretnénk járni, sőt nyomon is követhető a folyamatban levő ügy ügyintézési állapota. A felületen elérhetőek a választott önkormányzat nyilvántartásában szereplő adóbevallások, például a helyi iparűzési adóbevallás. Lehetőség van a helyi adóegyenleg lekérdezésére, valamint az adó- és illetékfizetési kötelezettségek rendezésére. Információs videónkban a portál legfontosabb funkcióit mutatjuk be.

Megnézem
2024-05-08 10:00
Jogviszony zárása a ’08-as bevallás segítségével

Jogviszony zárása a ’08-as bevallás segítségével

A ’08-as jelű nyomtatvány alapvetően a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adók, járulékok bevallására, illetve ezek helyesbítésére, önellenőrzésére és pótlására szolgál. Azonban akár a munkavállaló jogviszonyának lezárására is alkalmas, így nem szükséges külön a T1041-es nyomtatványt is benyújtani. Információs videónkban a bevallás kitöltésének menetét mutatjuk be.

Megnézem
2024-04-08 10:00
Egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézés

Egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos elektronikus ügyintézés

2024. január 1-től a társadalombiztosítási kifizetőhellyel nem rendelkező foglalkoztatók, az egyéni vállalkozók, a mezőgazdasági őstermelők és az úgynevezett önfoglalkoztatók kizárólag elektronikus úton, a magyarorszag.hu felületén keresztül intézhetik az egészségbiztosítási pénzbeli ellátásokkal kapcsolatos ügyeket. Információs videónk az igénybejelentés menetét mutatja be.

Megnézem
2024-03-19 10:00
A megújult eSZJA felület bemutatása

A megújult eSZJA felület bemutatása

Akik saját maguk szeretnék elkészíteni a személyi jövedelemadó-bevallásukat, azok a legegyszerűbben az eSZJA felületen keresztül tölthetik ki, és nyújthatják be azt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felé. A portál használatát 2024-től számos adózóbarát újítás segíti, például a témakörök közötti tájékozódáshoz rendelkezésre áll egy navigációs sáv, és a kedvezménytípusok is adózóspecifikusan jelennek meg, valamint a felületen lehetőség van ellenőrzésre is. Információs videónkban a megújult eSZJA felületet mutatjuk be.

Megnézem
2024-03-05 10:00
Az eÁFA rendszer felületének bemutatása

Az eÁFA rendszer felületének bemutatása

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal az áfabevallás elkészítésnek megkönnyítése céljából hozta létre az elektronikus áfarendszert, az eÁFÁ-t, amelynek segítségével az online felületen keresztül vagy gép-gép kapcsolaton is van lehetőség nyílik az áfabevallási kötelezettség teljesítésére. Információs videónkban a felület legfontosabb funkcióit mutatjuk be.

Megnézem
2024-02-13 10:00
Adóelőleg-nyilatkozatok kitöltése az ONYA felületén

Adóelőleg-nyilatkozatok kitöltése az ONYA felületén

Az szja-kedvezmények igénybevételéhez adóelőleg-nyilatkozatot kell kitölteni, így a munkáltató, kifizető már az év során érvényesíti az adóelőleg kiszámításakor a munkavállalót megillető adókedvezményt. A legegyszerűbben elektronikusan, a NAV Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazásában (ONYA) tölthetőek ki az adóelőleg-nyilatkozatok. Fontos változás, hogy 2024. január 1-től lehetőség van folytatólagos érvényesítést jelölni, így nem kell minden évben nyilatkozni a munkáltató, kifizető felé. Folytatólagos nyilatkozatot csak azok tehetnek, akik a négy vagy több gyermeket nevelő anyák kedvezményére, a személyi kedvezményre, vagy az első házasok kedvezményére jogosultak. Információs videónkban bemutatjuk az egyes adókedvezményekre vonatkozóan az adóelőleg-nyilatkozat kitöltésének menetét.

Megnézem
2024-01-16 10:00

Hírlevél feliratkozás

Ha szeretne naprakész szakmai cikkeket olvasni, információs videókat nézni, vagy tájékoztatást kapni képzéseinről, iratkozzon fel hírlevelünkre!