Közszolgálati tisztviselők kötelező továbbképzése

Az alábbi információk a 2023-as továbbképzési évre vonatkoznak. Az idei évi feltételekről 2024. február 1-től tájékozódhat.

Közszolgálati kreditpontra minősített programjaink

 Az Oktatási Központ által szolgáltatóként megvalósított képzések programtulajdonosa a
Pénzügyminisztérium.

 A mérlegképes kötelező továbbképzés 16 órás államháztartási szakterületen szervezett képzéseivel az Oktatási Központ hallgatói 2023-ban is szerezhetnek közszolgálati kreditpontokat:

  • PM-2417-1802-BS

Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése államháztartási szakterületen, valamint a számviteli környezet változásának egyes kérdései - 2023 belső, nem minősített
14 tanulmányi pont

  • PM-2416-1802-BS

Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése államháztartási szakterületen, valamint a számviteli környezet változásának egyes kérdései - 2023 (e-learning) belső, nem minősített
11 tanulmányi pont

  

A közszolgálati kreditpontra minősített továbbképzésekre való jelentkezés menete

A közszolgálati kreditpontra minősített képzések lebonyolítására csak a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően kerülhet sor.

  • Első lépésként a közszolgálati kreditpontok gyűjtésére kötelezett kormánytisztviselőnek, illetve köztisztviselőt foglalkoztató költségvetési szervnek fel kell vennie a képzési programot az éves képzési tervébe. (Év közben minősítésre kerülő programok az éves képzési terv módosításával kerülhetnek felvételre.) Ennek érdekében kérjük, hogy forduljon bizalommal az önt foglalkoztató költségvetési szerv képzési referenséhez.
  • Azt követően, hogy a képzés a költségvetési szerv éves képzési programjába felvételre került, a képzésre kötelezett kormánytisztviselők, köztisztviselők egyénileg tudnak jelentkezni az Nemzeti Közszolgálati Egyetem online felületén a részvételt megelőzően a megadott nyilvántartási számú programhoz tartozó képzési események egyikére. Közszolgálati kreditpontot biztosító programjaink a könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése keretében érhetőek el. E képzéshez szigorú dokumentációs előírások kapcsolódnak, így az NKE oldalán megadott adatokon túl – melyek kizárólag a közszolgálati kredit igénybevételéhez kapcsolódnak –, továbbiakra is szükségünk van.

Jelentkezése regisztrálásához ezért a képzést megelőzően az Oktatási Központ saját adatlapjának kitöltése is feltétlenül szükséges ugyanarra a képzési csomagra vonatkozóan, amelyre az NKE oldalán is jelentkezett. Jelentkezését honlapunkon keresztül, on-line formában várjuk.

A képzés részletes tudnivalóiról a tájékoztatást (kontakt képzés esetén pl. pontos helyszín, időbeosztás) az Oktatási Központ részére elküldött jelentkezésének feldolgozását követően küldjük meg önnek e-mailben. A képzés díjáról elektronikus számlát állítunk ki, amelyet a a hallgatói fiókjából tölthet le. Elektronikus számla tudnivalói

A továbbképzéssel kapcsolatban az Oktatási Központ munkatársai készséggel állnak rendelkezésére, az NKE felületén történő jelentkezés kapcsán az egyetem vizsgaközpontjának elérhetőségein kérhet tájékoztatást.

További tudnivalók a közszolgálati továbbképzésről