Év végi tudnivalók a 2023. évi távoktatási formájú továbbképzések teljesítéséhez

Köszönjük, hogy az Oktatási Központ e-learning előadásait választotta továbbképzési kötelezettségének teljesítéséhez. Az alábbiakban szeretnénk a képzéssel kapcsolatos fontos, aktuális tudnivalókra felhívni szíves figyelmét.

A 2023. évre vonatkozó távoktatási előadásaink magyar idő szerint
2023. december 31-én éjfélig érhetőek el
e határidőig kell a választott előadások megtekintését befejezni a kreditpontok megszerzéséhez.

December 31-én éjfélkor az előadások elérhetősége megszűnik. A folyamatban lévő filmrészlet még befejezhető, de a 2024-re – akár csak másodpercekkel is – átcsúszó teljesítésért már nem áll módunkban kreditpontot igazolni.

Telefonon és e-mailben budapesti irodánkban munkanapokon 2023. december 22-ig állunk ügyfeleink rendelkezésére, az anyagok elérésével vagy a továbbképzési kötelezettség teljesítésével kapcsolatban felmerülő esetleges kérdések kapcsán eddig az időpontig tudunk közvetlen segítséget nyújtani. Elérhetőségeinkről itt tudnak tájékozódni. Ezt követően már csak a fentiekben leírt ügyeleti rendszerben, korlátozott elérés mellett tud kapcsolatba lépni kollégáinkkal az info@softemit.hu e-mail címen.

Távoktatási csomag vásárlására 2023. december 31-én 0 órától már nincsen lehetőség!

A megtekintés ütemezésénél a fentieket szíveskedjen figyelembe venni!

Mivel távoktatási anyagaink több szakmai terület – mérlegképes, adótanácsadói/adószakértői/okleveles adószakértői, könyvvizsgálói, ACCA illetve közszolgálati – továbbképzéséhez is biztosítanak kreditpontokat, a következő tájékoztató olyan információkat is tartalmazhat, amelyek önre nem vonatkoznak. Kérjük, ezeket szíveskedjen figyelmen kívül hagyni!

Az alábbi listában az egyes címekre kattintva megtekintheti az önt érintő további tudnivalókat:

Kérjük, a megtekintési határidőt mindenképpen tartsa szem előtt! December 31. után a távoktatási anyagok már nem lesznek elérhetőek, és így a szükséges kreditpontok megszerzésére sem lesz lehetősége!

A megrendelt előadás(ok) megtekintéséhez hozzáférési jogosultság szükséges. A jogosultságot a képzési díj kiegyenlítését követően kapja meg, sikeres bankkártyás fizetésnél azonnal, átutalás esetén a befizetés pénzügyi feldolgozását követően, a banki megbízás indítását követő 1-2 munkanapon belül.

A banki adatok feldolgozásának utolsó napja az Oktatási Központnál idén előreláthatólag december 22., erre kérjük, figyeljen a képzési díj rendezésénél!

A díj befizetéséhez díjbekérő készült a képzés megrendelésekor, amit felhasználói fiókjában a Pénzügyek/Kiegyenlítetlen számlák, díjbekérők menüpontban talál. A díjbekérőt átutaláshoz a Letöltés gombra kattintva töltheti le, illetve bankkártyás fizetést is indíthat a Kártyás fizetés gombbal. Kérjük, átutalását a díjbekérőn szereplő számlaszámra szíveskedjen indítani.

A befizetés ellenőrzését, a banki adatok feldolgozását követően elektronikus számlát állítunk ki, a számla elkészültéről e-mailben értesítést küldünk, és felhasználói fiókjában a Pénzügyek/Kiegyenlített számlák menüpontban töltheti le a bizonylatot. A bankkártyás fizetés adatai kb. 2-3 munkanap elteltével futnak be rendszerünkbe, a számla ezt követően fog rendelkezésére állni. Az irodánk 2023. év végi zárva tartása alatt rendezett díjakról 2024. január elején küldjük meg számlánkat. Tudnivalók az elektronikus számláról

A kamarai tag könyvvizsgálók továbbképzésükhöz a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával történt megállapodásunk értelmében 4+8 kredit erejéig térítésmentesen vehetnek igénybe távoktatási előadást rendszerünkben. (Ezen központilag biztosított hozzáférési mennyiségen felül egyes területi szervezetek a saját tagságuk számára további hozzáférési jogosultságokat vásároltak.) Amennyiben e lehetőséggel szeretne élni, de díjbekérőt kapott a bejelentkezéskor, kérjük, ellenőrizze, hogy az ide kattintva elérhető tájékoztatónak megfelelően jelezte-e kamarai tagságából fakadó hozzáférési jogosultságát.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a térítés ellenében igénybe vehető távoktatási előadás(ok) megrendelésével együtt a képzés Általános Szerződési Feltételeinek elfogadása is megtörténik, így díjfizetési kötelezettsége keletkezik akkor is, ha a köztestület által biztosított hozzáférési jogosultságokat nem, vagy nem teljes körben merítette ki.

Kérjük, a megtekintési határidőt mindenképpen tartsa szem előtt! December 31. után a távoktatási anyagok már nem lesznek elérhetőek, és így a szükséges kreditpontok megszerzésére sem lesz lehetősége!

A távoktatási előadásokat, ha már rendelkezik hozzáféréssel (megtörtént a képzési díj rendezése és megkapta a jogosultságot az előadások megtekintésére) felhasználói fiókjába belépve tekintheti meg az ide kattintva elérhető Távoktatási anyagok - megtekintés menete című útmutató szerint.

Felhasználói fiókjában a megrendelt távoktatási anyag(ok) pontértéke fölé helyezve a kurzort tájékozódhat az adott tananyag egyes továbbképzésekkel kapcsolatos adatairól:

  • kreditérték,
  • mérlegképes könyvelői továbbképzés esetén szakterület és témaköri besorolás,
  • könyvvizsgálói továbbképzéshez speciális szakterületi besorolás.

Adott távoktatási előadás teljesítését felhasználói fiókjában az elektronikus tananyag mellett kiírt „Teljesítve” bejegyzés jelzi. Ameddig ez nem jelenik meg, a rendszer nem jegyzi be a kreditpontok megszerzését!

Mérlegképes könyvelői továbbképzési kötelezettség esetén a távoktatási anyagok kiválasztásakor a legalább 16 kredit teljesítésén túl feltétlenül ellenőrizze, hogy

  • a témakörre
  • és a regisztrációs szakterületre

vonatkozó előírások alapján önnek hogyan, milyen összetételben kell kreditpontokat szereznie. A képzéssel teljesítendő kreditekről ide kattintva tájékozódhat.

Az adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők számára évi 20 kreditpont gyűjtése kötelező. Az adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők kötelező továbbképzéséről ide kattintva tájékozódhat.

A kamarai tag könyvvizsgálók továbbképzésükhöz a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával történt megállapodásunk értelmében 4+8 kredit erejéig térítésmentesen vehetnek igénybe távoktatási előadást rendszerünkben. (Ezen központilag biztosított hozzáférési mennyiségen felül egyes területi szervezetek a saját tagságuk számára további hozzáférési jogosultságokat vásároltak.) Amennyiben e lehetőséggel szeretne élni, de nem jelenik meg távoktatási kínálatunk felhasználói fiókjában, kérjük, az ide kattintva elérhető tájékoztatónkban ellenőrizze, hogy a leírt módon aktiválta-e jogosultságát.

A közszolgálati továbbképzés kreditpontjainak jóváírásához két darab, meghatározott előadás teljesítése mindenképpen szükséges. Kötelezően meg kell tekinteni a Könyvviteli szolgáltatást végzők kötelező továbbképzése államháztartási szakterületen 2023 - költségvetési szervnél foglalkoztatott mérlegképes könyvelők számára című 12 oktatási óra időtartamú előadást és emellett a megjelölt, vállalkozási szakterületre minősített "nem számviteli" besorolású filmek közül kell még legalább egyet választani ahhoz, hogy a közszolgálati kreditpontra minősített programot teljeskörűen teljesítse. A közszolgálati tisztviselők kötelező továbbképzéséről ide kattintva tájékozódhat.

Az ACCA pontgyűjtéssel kapcsolatos tudnivalókról ide kattintva tájékozódhat.

Kérjük, a megtekintési határidőt mindenképpen tartsa szem előtt! December 31. után a távoktatási anyagok már nem lesznek elérhetőek, és így a szükséges kreditpontok megszerzésére sem lesz lehetősége!

Abban az esetben, ha a megtekintett előadásokkal még nem sikerült összegyűjtenie minden szükséges kreditpontot – például a mérlegképes könyvelői továbbképzés teljesítéséhez más szakterületi kreditre is szüksége van –, újabb megrendelését további elektronikus előadásokra ugyanúgy adhatja le honlapunkon keresztül, mint ahogyan előző alkalommal tette. Kérjük, a további előadásokat is korábban használt felhasználói fiókja segítségével rendelje meg!

A már megtekintett anyagok teljesítéséről a kreditigazolásokat felhasználói fiókjában a Kreditpontok menüpont alatt töltheti le, illetve e-mailben is tájékoztatjuk az igazolás kiállításáról.

A kamarai tag könyvvizsgálók továbbképzésükhöz a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával történt megállapodásunk értelmében 4+8 kredit erejéig térítésmentesen vehetnek igénybe távoktatási előadást rendszerünkben. (Ezen központilag biztosított hozzáférési mennyiségen felül egyes területi szervezetek a saját tagságuk számára további hozzáférési jogosultságokat vásároltak.) Amennyiben e lehetőséggel szeretne élni, de nem jelenik meg távoktatási kínálatunk a felhasználói fiókjában, kérjük, az ide kattintva elérhető tájékoztatónkban ellenőrizze, hogy a leírt módon aktiválta-e jogosultságát.

Ha a térítésmentesen igénybe vehető előadásokkal megszerezhetőeken túl távoktatási képzésünkkel további krediteket szeretne gyűjteni az általános továbbképzési rész teljesítéséhez, vagy minősítésére tekintettel, esetleg az önképzéshez, honlapunkon megrendelheti és térítés ellenében megtekintheti távoktatási kínálatunk bármely további elektronikus tananyagát.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a térítés ellenében igénybe vehető távoktatási előadás(ok) megrendelésével együtt a képzés Általános Szerződési Feltételeinek elfogadása is megtörténik, így díjfizetési kötelezettsége keletkezik akkor is, ha a köztestület által biztosított hozzáférési jogosultságokat nem, vagy nem teljes körben merítette ki.

A továbbképzési év lezárása (2023. december 31.) előtt feltétlenül ellenőrizze, hogy teljesítette-e az érintett szakmai terület továbbképzéséhez szükséges kreditpontokat abban az összetételben, ahogy azt a vonatkozó jogszabályok előírják!

Mérlegképes könyvelői továbbképzés kreditgyűjtési szabályai

Adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői továbbképzés teljesítésének előírásai

Kamarai tag okleveles könyvvizsgálók szakmai továbbképzési szabályzat

Közszolgálati továbbképzés

ACCA továbbképzés

A kreditigazolások a felhasználói fiókban a Kreditpontok menüpontban érhetőek el, és kiállításukról e-mail tájékoztatást is küldünk az alábbiak szerint. A távoktatási előadás(ok) teljesítést az alábbiak szerint igazoljuk:

A könyvviteli szolgáltatást végzők (mérlegképes könyvelők) és az adótanácsadók/adószakértők/okleveles adószakértők (adószakemberek) továbbképzésének teljesítéséről minden esetben kiállítjuk az igazolást, amennyiben a megtekintett e-learning anyag rendelkezik erre a szakmai továbbképzési területre vonatkozó akkreditációval, függetlenül attól, hogy a képzést teljesítő regisztrációs száma szerepel-e nyilvántartásunkban. Mind a mérlegképes könyvelők, mind az adószakemberek nyilvántartásaiba történő felvételhez a továbbképzés előzetes teljesítését kell igazolni, azonban az ennek alátámasztására vonatkozó, később felmerülő igények követésére nincs lehetőségünk. A mérlegképes könyvelők, valamint a fenti adószakemberek továbbképzése igazolásaként a regisztrációs számmal rendelkező résztvevők teljesített kreditpontjait a Pénzügyminisztériumnak az Oktatási Központ jelenti.

A kamarai tag könyvvizsgálók továbbképzésének teljesítéséről nem állítunk ki igazolást, a megszerzett kreditpontokat az előírásoknak megfelelően közvetlenül a Kamara felé igazoljuk. A térítésmentesen igénybe vehető képzés esetén a kreditpontok a távoktatási anyag(ok) befejezését követően automatikusan bejegyzésre kerülnek a Kamara elektronikus nyilvántartási rendszerében, egyéb esetben időszakonként továbbítjuk az adatokat a Kamarának, azok rögzítését kérve.

A közszolgálati kreditpontokról szintén kézhez kapják igazolásukat mindazok, akik

  • a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Probono felületén felvették a távoktatási továbbképzést (PM-2416-1802-BS) az éves képzési tervbe és a képzési eseménybe beiratkoztak,
  • a közszolgálati kreditpontot érő mindkét előadás teljesítése (a szabadon választott "nem számviteli" témakör besorolású vállalkozási szakos előadás teljesítése is) megtörtént
  • a közszolgálati kreditpont iránti igény jelzése megtörtént az Oktatási Központnál megtett bejelentkezéskor.