Az okleveles könyvvizsgáló képzés megkezdésének az előfeltétele

A beiratkozást megelőzően a jelölteknek regiszráltatniuk kell magukat a Magyar Könyvvizsgálói Kamaránál, mivel az okleveles könyvvizsgálói tanulmányait csak az kezdheti meg, akit a köztestület a képzési programjába felvett (regisztrált). 

A nyilvántartásba vétel módjáról, a szükséges iratokról a Magyar Könyvvizsgálói Kamara honlapján részletes tájékoztatást talál a következő linkre kattintva: Tájékoztató az okleveles könyvvizsgálói képzésre jelentkezők részére 

A kamarai regisztráció folyamatos, s kb. 1 hónapot vesz igénybe.

A regisztrációs szám 3 évig érvényes, vagyis a regisztrációt követő 3 éven belül lehet a tanulmányokat megkezdeni. A 3 évet követően (ha valaki nem került ez idő alatt képzésbe) regisztrációs száma törlésre kerül.

A regisztrációhoz (ügyfélkapu szükséges) a következő dokumentumokat kell csatolnia (pdf formátumban):

  • diploma;
  • mérlegképes könyvelő bizonyítvány;
  • erkölcsi bizonyítvány;
  • eljárási díj megfizetését igazoló bizonylat.

Az igazgatási szolgáltatási díj összege 35 000,- Ft, amit a Magyar Könyvvizsgálói Kamara 12010855 - 01283148 – 00100002 bankszámlaszámára kell megfizetni (utaláson megjegyzés: „Név”, „regisztrációs díj)

Felvétel az okleveles könyvvizsgálói képzési programba

Amennyiben a regisztrációval kapcsolatos további kérdéseire nem talál választ a fenti tájékoztatóban, forduljon bizalommal Máté Annához, a Kamara munkatársához a mate.anna@mkvk.hu címen.