Varázsceruza - Rajzoljunk idén is mosolyt!

2022. augusztus 22.

Rajzoljunk idén is mosolyt! címmel idén immár 3. alkalommal indít jótékonysági akciót partnerünk a Civilút Alapítvány. A kezdeményezés célja, hogy rajzeszközöket, elsősorban színes ceruzákat gyűjtsenek a fogyatékossággal élő, sérült gyermekek és fiatalok számára, ezzel is mosolyt varázsolva az arcukra.

Az összegyűjtött rajzeszközöket az Alapítvány a Sérült Gyermekek Napján 2022. szeptember 12-én adja át a Fővárosi Állat- és Növénykertben az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ).  

Oktatási Központunk idén is csatlakozott a kezdeményezés támogatóihoz.

A kampány célja, hogy segítsék, és szó szerint színesebbé, vidámabbá tegyék a sérült gyermekek mindennapjait, mosolyt varázsoljanak az arcukra. A rajzolás, az alkotás ugyanis hozzájárul a sérült emberek kommunikációjához, önkifejezéséhez – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

Az Alapítvány azért választotta éppen a rajzeszközöket, mert így mindenki, aki szeretne, lehetőségei szerint hozzá tudj járulni a kezdeményezéshez – akár már egy doboz ceruzával, vagy annak az árával. Fontos szempont volt az is, hogy a színes ceruzákkal az ép gyermekekhez is közelebb tudják vinni az adományozást. Ha felajánlanak egy-egy doboz színes ceruzát vagy rajzeszközt, akkor ők is átélik az „adni öröm” érzését, részesei lesznek a társadalmi jóságnak. Mindez pedig hosszú távon erősíti a társadalmi felelősségvállalást.

A Civilút Alapítvány először 2020-ban hirdette meg a jótékonysági gyűjtést, akkor 6265 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével (ÉFOÉSZ) együttműködésben a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF) közreműködésével jutatott el a fogyatékossággal élő gyermekeknek.

2021-ben majdnem megduplázták az előző évben elért eredményt: 12017 csomag rajzeszköz gyűlt össze, amelyeket ezúttal is az ÉFOÉSZ és az SZGYF közreműködésével juttatak el a gyermekeknek.

A jótékonysági kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, és már egy csomag ceruza (vagy annak ára) is segítséget jelent. 

A kezdeményezéshez több formában is csatlakozhatnak, akik támogatni szeretnék az akciót.        

A rajzeszközök leadhatók a Civilút Alapítvány irodájában (Budaörs, Budapesti út 40/1.)   

Elküldhetők postán a Civilút Alapítványnak címezve (2040 Budaörs, Budapesti út 40/1.). 

Személyesen leadható Oktatási Központunk székhelyén a kihelyezett gyűjtőládába 2022. szeptember 30-ig  (1063 Budapest, Szinyei Merse utca 8., hétköznap 8-17 óra között), valamint 2022. szeptember 14-16. között a XXX. Országos Könyvvizsgáló Konferencián Oktatási Központunk standjánál.

A jótékonysági kezdeményezés támogatható pénzadománnyal az alábbi számlaszámon: GRÁNIT Bank Zrt. 12100011-10545117. (A közlemény rovatba írják be: Varázsceruza.)

Az összegyűlt összegből a Civilút Alapítvány színes ceruzákat vásárol a fogyatékossággal élő gyermekek számára.   Az alapítvány elsősorban rajzeszközöket, színes ceruzákat, zsírkrétákat, festékeket, filctollakat gyűjt, de szívesen fogadnak kifestőket, matricákat, füzeteket, tolltartókat is.