Bérügyintéző képzés

E-000582/2014/A011 OKJ: 51 344 01

Előzetes tájékoztató az új munkaerő-gazdálkodási és társadalombiztosítási ügyintéző képesítés (04175001) képzési feltételeiről

TÁJÉKOZTATÓ »»

 

Kiknek ajánljuk bérügyintéző képzésünket?

 

 • azoknak a pályakezdőknek vagy pályamódosítóknak, akik szeretnének jó képesítéssel irodai munkakörben állást találni;
 • azoknak a HR–es kollégáknak, akik szeretnének teljes rálátást a munkavállalókat érintő társadalombiztosítási kérdésekre a belépéstől a nyugdíjba vonulásig;
 • azoknak, akik már bérügyintézőként dolgoznak, de szívesen frissítenék meglévő ismereteiket aktuális szaktudással;
 • azoknak a pénzügyi ágazatban dolgozó vállalkozóknak (például adótanácsadóknak, könyvelőknek), akik szeretnék bővíteni portfóliójukat, vagy éppen nincs lehetőségük külön embert alkalmazni a bérügyintézői feladatokra;
 • azoknak a munkáltatóknak, amelyek szeretnék átképezni, vagy továbbképezni alkalmazottaikat, hogy képesek legyenek a bérszámfejtéssel összefüggő feladatokat cégen belül elvégezni;
 • nem utolsósorban azoknak a fiataloknak, akiknek idén nem sikerült az elképzelt felsőoktatási intézménybe a felvételi vizsgájuk a gazdaságtudományi képzési területen, de szeretnék piacképes tudás megszerzésére fordítani az elkövetkező egy évet annak érdekében is, hogy a következő felvételihez szükséges pontszámaikat tovább gyarapítsák (akár 32 pont)!

 

Legyen az a hivatása, amiben a legjobb - tanuljon Bérügyintézőnek!

 

A képzés megkezdéséhez mindössze érettségire van szüksége, s nálunk megszerzett képzettségével akár a további pénzügyi, számviteli, adózási, vagy a HR felsőfokú tanulmányait is megalapozhatja!

 

Amennyiben magára ismert, s rendelkezik érettségi vizsgával, akkor érdemes jelentkeznie a képzésre, hiszen változatos és izgalmas feladatoknak lehet a részese, amelyekhez megfelelő kompetenciákat szerezhet képzésünkön, s így önre bízhatják az alábbiakat.

 

Milyen feladatokat lát el a bérügyintéző?

 

Minden munkáltatónál kulcsfontosságú szereplő, hiszen ő látja el a bérekkel kapcsolatos teendőket.

 

 • Közreműködik a munkavállalók be- és kiléptetésével kapcsolatos feladatok ellátásában, ismeri az ehhez szükséges dokumentumokat.
 • Adminisztrálja a munkavállalók havi bérét, juttatásait, járulékát, családi pótlékát, vagy a adókedvezményeit.
 • Hozzáértően kezeli a bérszámfejtési szoftvereket, az ügyintézői nyilvántartásokat, illetve az egyéb adminisztrációs rendszereket, de a hivatal felé is ő tartja a kapcsolatot a foglalkoztató képviseletében.
 • Követi a jogszabályi előírásokat, hogy minden kifizetés rendben, pontosan és az előírások szerint történjen meg, s az kiállja az ellenőrzések próbáját is.

 

A Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés tudásanyagát jól kiegészíti – és a gyakorlatban való hasznosítását jelentősen segíti – a Bérügyintéző részszakképesítés. Ezért javasoljuk Társadalombiztosítási ügyintéző szakképzésünkre jelentkezőknek a Bérügyintéző részszakképesítést megszerezését is.

 

Az idő pénz – beszámítható vizsgák a Társadalombiztosítási ügyintéző képzésben!

 

A két képzés közvetlenül egymás után kerül megszervezésre Oktatási Központunknál, s a Társadalombiztosítási ügyintéző képzésben teljesített vizsgák, illetve a képzési idő egy része beszámítható a bérügyintéző képzésben is, ezzel jelentősen csökkentve a két képzés teljes időtartamát

(Bérügyintéző 140 óra + Társadalombiztosítási ügyintéző 120 óra = 260 óra helyett 175 óra)

és képzési költségét.

 

 

Hol lehet elhelyezkedni a bérügyintéző szakképesítéssel?

 

Kis-, közepes- és nagyvállalkozásoknál, állami intézményeknél, könyvelőirodáknál bérelőkészítő, bérszámfejtő és kalkulátor, bérügyi adminisztrátor, bérügyi asszisztens, bérügyi előadó, bérügyintéző, analitikus könyvelő munkakörökben.

2020. december 31-éig indított OKJ bérügyintéző

képzésekre vonatkozó feltételek

 

I. A képzés tananyagegységei és a hozzájuk kapcsolódó vizsgatevékenységek

A tematikák a tantárgy nevére kattintva letölthetők

A modul (tananyagegység) megnevezése

 

Modulzáró vizsga

Komplex szakmai vizsga

Munkaerő-gazdálkodás

 

gyakorlati

Gyakorlati vizsgarész
Bérszámfejtési feladat
Írásbeli vizsgarész
Bérügyi szakfeladatok
Szóbeli vizsgarész
A munkaerő-gazdálkodás kapcsolódó szakmai feladatok

Bérügyi szakfeladatok

 

írásbeli


Részletes ismertető a képzés szakmai és vizsgakövetelményeiről »


II. Felmentési lehetőségek

Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítéssel rendelkező felmentést kap az alábbi komplex szakmai vizsgatevékenységek alól:

 • Bérszámfejtési feladat gyakorlati vizsgatevékenység
 • A munkaerő-gazdálkodás kapcsolódó szakmai feladatok szóbeli vizsgatevékenység

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a bérügyintéző részszakképesítés tudásanyagát jól kiegészíti – és a gyakorlatban való hasznosítását jelentősen segíti – a Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés, illetve annak szakmai ismeretei. Ezért a bérügyintéző részszakképesítés megszerzését követően – amennyiben még nem rendelkezik ilyen végzettséggel – célszerű a Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítést is megszereznie. A két képzés közvetlenül egymás után kerül megszervezésre Oktatási Központunknál, s a bérügyintéző képzésben teljesített vizsgák, illetve képzési idő egy része beszámítható a Társadalombiztosítási ügyintéző képzésben is, ezzel jelentősen csökkentve a két képzés teljes időtartamát (Bérügyintéző 140 óra + Társadalombiztosítási ügyintéző 120 óra = 260 óra helyett 175 óra) és képzési költségét. 

Tájékoztató a Társadalombiztosítási ügyintéző képzésről »

 

A képzésről mondták...

Válasszon helyszínt és jelentkezzen!

OKJ Bérügyintéző - Szombathely

140 óra, 10 hónap

Kedd-Csütörtök

6.750.- Ft/részlet ( 8 részlet )

Részletek, jelentkezés

Válasszon helyszínt és jelentkezzen!

OKJ Bérügyintéző - Szombathely

140 óra, 10 hónap

Kedd-Csütörtök

6.750.- Ft/részlet ( 8 részlet )

Részletek, jelentkezés