Értékpapír jövedelmek adózása - SZJA, Szocho és járulék kötelezettségek vizsgálata belföldről és külföldről származó jövedelmek vonatkozásában Tantermi

Már csak 35 szabad hely van.

  • Időpont: 2023.03.08 - 2023.03.08
  • Jelentkezési határidő: 2023. március 06.

Előadó: Horváthné Szabó Beáta adószakértő

 

Időpont: 2023. március 8., 9 órától rövid szünettel 12:15 óráig

 

Helyszín: Budapest belvárosában, közösségi közlekedéssel jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

 

Részvételi díj: 18.500 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

Program:

 

08:30-09:00              Regisztráció

09:00-10:30:             I. rész

10:30-10:45              Szünet

10:45-12:15              II. rész

12:15-13:00              Kérdések/ Konzultáció

 

Téma:

A magánszemélyek értékpapírból származó jövedelmére speciális előírások vonatkoznak. Magyar forrásból származó jövedelmeknél a kifizető, munkáltató feladata a jogcímek minősítése és az adókötelezettség teljesítése, melyhez elengedhetetlen az idevonatkozó rendelkezések ismerete.

Az értékpapír jövedelem adózását jelentősen befolyásolja, hogy a jövedelem a magánszemély befektetéseiből származik, vagy saját vállalkozáshoz, munkaviszonyban folytatott tevékenységhez kapcsolódik.

Az előadás során szó lesz a munkavállalói értékpapír programok speciális adózásáról. (elismert program, MRP és KMRP). Emellett tárgyaljuk a külföldön népszerű vállalati értékpapír programokból (ajándék részvény, opciós jog lehívása, kedvezményes áron történő vásárlás) származó jövedelmek utáni adó és járulékkötelezettség keletkezését, mind a jövedelemben részesülő magánszemély, és a magyar munkáltató által átvállalható kötelezettségek oldaláról vizsgálva.

A külföldről érkező jövedelmek nem szerepelnek az szja bevallási tervezetben, ezért a jövedelemben részesülő személy feladata az adókötelezettség teljesítése, mely nehéz feladatot ró az adózásban nem jártas magánszemély részére.

Az előadó mindazoknak ajánlja ezt az oktatást, akik szeretnék lépésről lépésre megismerni az értékpapírból származó jövedelmeket érintő adókötelezettségeket az esetleges szankciók elkerülése érdekében.

 

Kreditpontok: könyvvizsgálói - 2 kredit

Mérlegképes könyvelői, adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői kreditpontok vonatkozásában a program kreditminősítés alatt áll, a pontértékekről a kapcsolódó határozatok kézhezvételét követően tudunk pontos tájékoztatást adni.

 

Jelentkezési határidő: 2023. március 6.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2023. március 6-ig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.