Már csak 34 szabad hely van.

  • Időpont: 2022.09.21 - 2022.09.21
  • Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 19.

A rendezvény előadója:

 

dr. Barta Péter, szenior ügyvéd, adótanácsadó, Jalsovszky Ügyvédi Iroda

 

A képzés időpontja: 2022. szeptember 21. (szerda) 09:00-13:00

 

Helyszín: Budapest belvárosában, közösségi közlekedéssel jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

 

Részvételi díj: 15.900 Ft (áfa mentes képzés)

 

Program:

08:30-09:00 regisztráció

09:00-10:45 I. rész

10:45-11:00 szünet

11:00-12:15 II. rész

12:15-13:00 kérdések / konzultáció

 

Tematika:

A képzés során az adóellenőrzésekre vonatkozó alapvető szabályok rövid bemutatásán túl olyan gyakorlatias, a számviteli és adózási szakemberek praxisában előforduló eseteket és példákat is bemutatunk, amelyek biztosítják a képzés gyakorlatorientáltságát.

 

A tematikát kifejezetten azzal a szemlélettel állítottuk össze, hogy az adóhatósági ellenőrzés előrelátható menetének bemutatása során nagy hangsúlyt fektessünk az ellenőrzés legfontosabb eseményeire, ezen belül pedig az adózókra leselkedő potenciális veszélyekre, csapdahelyzetekre, amelyekkel tanácsadóként és könyvelőként is szükséges tisztában lennünk, hogy azokra idejében fel tudják hívni az ügyfeleik figyelmét, segítve őket a jogkövető magatartás tanúsításában.

 

A résztvevők az előadás meghallatása után átfogó képet kapnak az adóhatósági ellenőrzések általános menetéről, dinamikájáról, az adóhatóság egyes stratégiáiról és azokról a lehetséges módszerekről, amelyek az adózói jogok biztosítását, illetve az adóhatósági szankciók megelőzését és enyhítését szolgálják.

 

Célunk, hogy az előadás a szoros időkeret ellenére is a lehető leginteraktívabb legyen, így lehetőséget kívánunk biztosítani a hallgatóságnak arra, hogy a saját tapasztalataikat is bemutathassák az általunk hozott esettanulmányok megtárgyalása során, továbbá hogy az egyes blokkok  után is kérdezhessenek az előadó(k)tól. Az előadások után igény esetén rövid konzultációt is biztosítunk a hallgatók számára.

 

Kreditpontok: 

  • mérlegképes könyvelői: 4 kreditvállalkozási szak, nem számvitel témakör
  • adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői: 4 kredit
  • könyvvizsgálói: 2 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 19.

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a részvétel lemondására írásban, 2022. szeptember 19-én éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.