Már csak 34 szabad hely van.

  • Időpont: 2022.06.15 - 2022.06.15
  • Jelentkezési határidő: 2022. június 13.

Előadó: Krapecz Imre, főiskolai docens, Budapesti Metropolitan Egyetem Gazdaságtudományi Intézete

 

Időpont: 2022. június 15.

 

Helyszín: Budapest belvárosában, közösségi közlekedéssel jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

 

Részvételi díj: 15.900 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

Program:

08:30-09:00        Regisztráció

A program 09:00-től 12:30-ig tart. Az előadás 2 részből fog állni, köztük egy 15 perces szünettel.

12:15-12:30 Konzultáció

Az előadás témája:

A társasházak fogalma, illetve a társasházban lakók jelenlegi helyzete Magyarországon, kiemelt figyelemmel a tulajdonosi érdekekre és az érdekérvényesítés elvi, jogszabályi lehetőségeire.

A társasházak és a benne lakók speciális helyzete a gazdálkodás (az értékmegőrzés és állagmegóvás) szempontjából, az érdekütközés területei (tulajdonos-tulajdonos, illetve közös képviselő-tulajdonos relációban), kiemelt figyelemmel arra, hogy a gazdálkodás jellemzően a tulajdonosok befizetéseiből (vagyis a közös költségből) valósul meg. Az érdekellentétek feloldásának hivatalos és jogszerű lehetőségei.

Következtetés: Az érdekek ütköztetésének, valamint az érdekérvényesítésnek egyedüli eszköze csak a megfelelő jogi szabályozás, illetve annak következetes érvényre juttatása lehet, amelynek kiemelt jelentőségű eleme a számviteli (és adózási) értelemben vett bevételek megszerzése, illetve a szintén számviteli (és adózási) értelemben vett költségek felmerülése, valamint ezek jogszerű és szabályos elszámolása és a tulajdonosokkal való elfogadtatása.

 

Kreditpontok: 

  • mérlegképes könyvelői: 4 kredit, egyéb szervezeti szak, számvitel témakör
  • adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői: 1 kredit
  • könyvvizsgálói: 2 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2022. június 13.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2022. június 13-án éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.