A társasági adókedvezmények és a de minimis támogatások Tantermi

Már csak 86 szabad hely van.

  • Időpont: 2022.10.11 - 2022.10.11
  • Jelentkezési határidő: 2022. október 07.

Előadó: Sándorné Új Éva, okleveles adószakértő

 

Időpont: 2022. október 11., 9:00 órától rövid szünettel 12:15 óráig

 

Helyszín: "Virtuális tantermi" előadás

(A bejelentkezéshez szükséges adatokat, információkat az előadást megelőző napon küldjük meg a képzési díjat befizető jelentkezőknek.)

 

Részvételi díj: 15.900 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

A társasági adó rendszerében számos kedvezmény található, ami az adó mérséklésére ad lehetőséget. Ezek a kedvezmények megjelennek az adózás előtti eredmény csökkentésének lehetőségeként, adókedvezmény és adóról való rendelkezés (adófelajánlás) formájában. A kedvezmények feltételrendszerének áttekintése és alkalmazása azonban nem mindig egyszerű. Több esetben kormányrendeletek szabályait is figyelembe kell venni, amiről a gyakorlatban könnyű megfeledkezni. Tipikus eset a fejlesztési kedvezmények „nagyságrendjének” szabályozása, ahol a Tao tv. jelenértéket ír elő, amihez ugye diszkontálni kell... Milyen diszkontlábbal? Biztos, hogy tudjuk ezt? Ugyancsak gondot okozhat a Kkv. besorolás és a kkv-kra vonatkozó kedvezményrendszer megfejtése (pl. jár-e kamatkedvezmény külföldi bankkölcsön felvétele után). Arról se feledkezzünk el, hogy a Tao tv. több kedvezményt de minimis támogatásként jelöl. Ismerjük ezeknek a támogatásoknak a szabályait? Ismerjük a de minimis rendeletet? Mit jelent az értékkorlát átlépése? Milyen következménye lesz ennek?! Számos kisebb-nagyobb kérdésre kell választ adni a Tao tv. kedvezményekre vonatkozó szabályainak megfelelő alkalmazása érdekében. Az előadáson ezekre a gyakorlatban sokszor felmerülő kérdésekre igyekszünk megkeresni a választ.

 

Az előadással kapcsolatos kérdéseiket az előadást megelőzően 2022. október 7-éig feltehetik írásban a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A kérdéseket oktatónk az előadás során válaszolja meg.

 

Kreditpontok:

könyvvizsgálói – 2 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2022. október 7.

 

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a részvétel lemondására írásban 2022. október 7-én éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.