Az ingatlanadózás Tantermi

SZAKMAI RENDEZVÉNY! Az ingatlanadózás

Már csak 87 szabad hely van.

  • Időpont: 2021. november 10.
  • Jelentkezési határidő: 2021. november 08.

Előadó: Sándorné Új Éva, okleveles adószakértő

 

Időpont: 2021. november 10. 9 órától rövid szünettel 12:15 óráig

 

Helyszín: Zoom előadás

(A ZOOM bejelentkezéshez szükséges adatokat, információkat az előadást megelőző napon küldjük meg a képzési díjat befizető jelentkezőknek.)

 

Részvételi díj: 14.900 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

Téma:

Az ingatlan értékesítésével, beszerzésével, bérbeadásával, bérbe vételével, lízingbe adásával és lízingbe vételével kapcsolatban igen sok adózási kérdést végig kell gondolni. A leginkább érintett adónemek (ingatlan függvényében): személyi jövedelemadó, általános forgalmi adó, társasági adó, kisvállalati adó és a kisadózó vállalkozások tételes adója. A leggyakrabban felmerülő kérdések közé tartozik, hogy egy-egy ügylet áfás vagy nem áfás, és ha igen, akkor hány százalék az áfa mértéke. Az áfa levonásba helyezése is megfontolandó, hiszen sokszor 27 százalékos áfa mértékről beszélünk. Ugyancsak fontos, hogy eladás, bérbeadás esetén melyek azok a költségek, amelyek elszámolhatók (pl. beszerzési érték), és melyek azok, amelyek nem (pl. finanszírozási költség). Az értékesítéshez kapcsolódó adókedvezmények sem hagyják nyugodni az érintetteket. A témakör igen sok adózási kérdést ölel fel.  Az előadás keretében ezekre a kérdésekre adunk választ.

 

Kreditpontok:

könyvvizsgálói – 2 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2021. november 8.

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2021. november 8-án éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.