A gépjármű költségelszámolás Tantermi

SZAKMAI RENDEZVÉNY! A gépjármű költségelszámolás

Nincs létszámkorlát.

  • Időpont: 2021. október 26.
  • Jelentkezési határidő: 2021. október 24.

Előadó: Sándorné Új Éva, okleveles adószakértő

 

Időpont: 2021. október 26. 9 órától rövid szünettel 12:15 óráig

 

Helyszín: Zoom előadás

A ZOOM bejelentkezéshez szükséges adatokat, információkat az előadást megelőző napon küldjük meg a képzési díjat befizető jelentkezőknek.)

 

Részvételi díj: 14.900 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

Téma:

Szinte minden magánszemély, egyéni- és társas vállalkozó rendelkezik már valamilyen gépjárművel. Legyen az személygépjármű vagy tehergépjármű, annak a tulajdonban/üzemben tartásával, használatával kapcsolatban igen sokféle költség merül fel, amely költségekhez adó és járulékfizetés is kapcsolódhat (pl. áfa, cégautóadó, szja stb.). Tovább bonyolítja a problémát, hogy a gépjárművek is igen sokfélék: benzinüzemű, dízelüzemű, elektromos vagy hibrid típusok. A gyakorlatban igen sok a tévesztés a munkába járás, a kiküldetés, hivatali/üzleti út kapcsán felmerülő adók elszámolásához kapcsolódó bizonylatok, adófizetési kötelezettségek megállapítása kapcsán. Ugyancsak gondok merülnek fel a gépjárművek beszerzése, bérlése, nyílt-és zártvégű lízingelése során felmerülő áfa kezelésével. Végül további meggondolandó probléma az áfa kezelése a gépjárművek értékesítése bérbe és lízingbe adása kapcsán, de persze a társasági adó energiahatékonysági beruházási kedvezménye sem elhanyagolandó. Mivel a témakör sok adózási kérdést ölel fel, rendezvényünkön ezek válaszait keressük.

 

Kreditpontok:

könyvvizsgálói – 2 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2021. október 24.

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2021. október 24-én éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.