A Brexit kereskedelmi tapasztalatai és annak adózási követelményei Tantermi

SZAKMAI RENDEZVÉNY! A Brexit kereskedelmi tapasztalatai és annak adózási követelményei

Már csak 93 szabad hely van.

  • Időpont: 2021. június 22.
  • Jelentkezési határidő: 2021. június 20.

Időpont: 2021. június 22. 10 órától 12 óráig

 

Előadók: Nietsch Tamás, NIETSCH Konfort Kft., ügyvezető

                Nyári Zsolt, okleveles adószakértő

 

Helyszín: Zoom előadás

(A bejelentkezéshez szükséges adatokat, információkat az előadást megelőző napon küldjük meg a képzési díjat befizető jelentkezőknek.)

 

Témák:

2021. január 1-vel megszűnt az átmeneti időszak, és az Egyesült Királyság teljes mértékben kilépett az Európai Unióból. Várható volt, hogy ilyen, korábban még sohasem tapasztalt esemény nem történhet meg zökkenők nélkül. Sajnos, ami várható volt, az bekövetkezett. Az előadás a Brexit ma is ható kereskedelmi következményeiről szól annak érdekében, hogy az Észak-Írországgal, továbbá Nagy-Britanniával kereskedő vállalkozások ismerjék, és exportjuk-importjuk tervezésénél figyelembe vehessék ezeket.

 

Anglia kilépése az Európai Unióból számos területen hozott változást, vagy olyan kihívást, amelyhez alkalmazkodniuk kell(ett) a magyar vállalkozásoknak is. A kilépés adóhatása elsősorban azokon a területeken érződik, ahol korábban harmonizáció volt a tagállamok között (pld. áfa törvény), azonban a BREXIT a jövedelemadózás területén is eredményezett változásokat (visszatértünk számos esetben a bilaterális adó egyezményekhez). Az előadás célja ezen változások bemutatása és hatásainak érzékeltetése.

 

Kreditpontok:

könyvvizsgálói – 1 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 20.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2021. június 20-án éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.