A magánszemély jövedelmeihez kapcsolódó Szja, Szocho és Szakho fizetési kötelezettség Tantermi

SZAKMAI RENDEZVÉNY! A magánszemély jövedelmeihez kapcsolódó Szja, Szocho és Szakho fizetési kötelezettség

Már csak 91 szabad hely van.

  • Időpont: 2021. június 17.
  • Jelentkezési határidő: 2021. június 15.

Előadó: Horváthné Szabó Beáta, adószakértő

 

Időpont: 2021. június 17. 10 órától várhatóan 12 óráig

 

Helyszín: Zoom előadás

(A bejelentkezéshez szükséges adatokat, információkat az előadást megelőző napon küldjük meg a képzési díjat befizető jelentkezőknek.)

 

Részvételi díj: 9.900 Ft (tárgyi adómentes képzés)

 

Nincs olyan év, amikor a magánszemélyek jövedelmét érintően ne volna olyan változás, amely éberen tartja a szakemberek figyelmét. Idén a SZÉP kártya juttatás arányosítása és a szakképzési hozzájárulás alapjának meghatározása okoz némi bizonytalanságot.  A szociális hozzájárulás alapjának meghatározása is rejteget azonban meglepetést, különösen akkor, ha a kifizetés Tbj külföldi részére történik, vagy épp ellenkezőleg, egy beföldi magánszemély szerez külföldről jövedelmet. Az előadáson szó lesz az Szja törvényben kategorizált jövedelmek utáni adókötelezettségekről, az adó és járulékalap közötti összefüggésekről. Elemezzük, hogy mikor, és kinek kell az adókat és járulékokat megállapítania és megfizetnie, különös figyelmet fordítva a nem mindennapi kifizetésekre, mint pl. végkielégítés, versenytilalmi díj, utólagosan kifizetett jövedelmek, késedelmi pótlék bírósági megállapításnál; kiküldetés részben, vagy egészben külföldön adózó jövedelmek, nyugdíjas részére fizetett jövedelmek (munkabér, osztalék, árfolyamnyereség, stb.) és a diákok részére történő kifizetések.

 

Témák:

  • Fogalmak értelmezése az adótörvényekben (Szja, Tbj, Szocho, Szakho, Art)
  • Jövedelemkategóriák az Szja törvényben, adók és járulékok alapjának meghatározása adónemenként
  • Adók és járulékok alapjának meghatározása speciális jövedelmeknél, mint pl.

 

Kreditpontok:

könyvvizsgálói – 1 kredit

 

Jelentkezési határidő: 2021. június 15.

 

Felhívjuk figyelmét, hogy a részvétel lemondására írásban 2021. június 15-én éjfélig van lehetőség a makrai.szilvia@mkvkok.hu e-mail címen. A fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.