A közbeszerzés világa a könyvelők, könyvvizsgálók és adószakemberek szemszögéből Tantermi

Nincs létszámkorlát.

 • Időpont: 2019. június 14.
 • Jelentkezési határidő: 2019. június 12.

A közbeszerzés világa a könyvelők, könyvvizsgálók és adótanácsadók szemszögéből

 

A közbeszerzés vonatkozásában mind ajánlatkérői, mind ajánlattevői oldalon számos olyan kérdés vetődik fel, amivel könyvelőhöz, könyvvizsgálóhoz, adótanácsadóhoz fordulnak az ügyfelek.

Gyakran kérdezik meg őket a közbeszerzési értékhatárokról, a becsült érték és a fedezet viszonyáról, az alvállalkozók kifizetésére vonatkozó szabályokról. Számtalan jogi probléma adódik a kis- és középvállalkozásokok közé történő hibás besorolásból, vagy a pénzügyi szempontból technikainak tűnő szerződésmódosításból. Következményei lehetnek az adófizetés elmaradásának, árbevételi adatok pontatlan megadásának, alvállalkozó ellenőrzés nélküli bevonásának, s ez a közbeszerzési piacról történő kizáráshoz vezethet. Hasonlóképpen magas a kockázata az ún. Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum kitöltésének, ami a nyilatkozati elven alapul és jelenleg a nagyobb értékű eljárások esetében kitöltése kötelező. Amennyiben az ajánlatkérő a saját cégét kívánja igénybe venni szolgáltatás nyújtására, úgy a közvetlen szerződéskötés feltételrendszerének, beleértve az ár meghatározását is, összhangban kell lennie az Európai Unió Bírósága döntéseivel és a hazai szabályozással. Hazai vagy külföldi szervezet bevonása az ajánlattételre, akár a referencia vagy az árbevételi adatok „kölcsön adásával” szintén olyan kérdések, amelyeknek az eldöntéséhez gyakran igénybe veszik a könyvelő, adótanácsadó segítségét. 

Képzésünk ezért is szól minden pénzügyi ágazati szakemberhez. A program során a közbeszerzési szabályozás általános bemutatása mellett az új Elektronikus Közbeszerzési Rendszer sajátosságai, jellegzetes európai jogesetek is szóba kerülnek. Segítséget kapnak a jelenlévők ahhoz, hogy könnyebben megtalálják az őket érdeklő közbeszerzés-specifikus tartalmakat, valamint áttekintjük az ún. Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentumot, hiszen az szükségessé teheti mérlegadatok rögzítését, külföldi referencia értékének megállapítását, adott beszerzési tárgyból származó árbevétel megadását is.

 

A rendezvény előadója: Dr. Tátrai Tünde, egyetemi docens - Budapesti Corvinus Egyetem, Európai Bizottság szakértője - Elektronikus Közbeszerzés Munkacsoport, Közbeszerzési Érintettek Munkacsoport

 

A képzés időpontja: 2019. június 14. (péntek) 09:00-12:30

 

Helyszín: Budapest, belső kerületeiben, jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

 

Részvételi díj: 12.900 Ft + áfa

 

Program:

08:30-09:00 Regisztráció

09:00-10:30 I. Rész

10:30-10:45 Szünet

10:45-12:15 II. Rész

12:15-12:30 Kérdések/ Konzultáció

 

A képzés tematikája:

 

 1. Rész:
 • Közbeszerzési szabályozási rendszere, szervezetrendszere
 • Közbeszerzési értékhatárok, becsült érték, fedezet
 • Ajánlatkérők besorolása, in-house jogviszonyok
 • Ajánlattevők, alvállalkozók, kapacitást biztosító szervezetek (gyakorlat) 

 

 1. Rész:
 • Eljárástípusok, eljárás lebonyolítása 30 perc
 • Ajánlattétel folyamata, Egységes Európai Közbeszerzési Dokumentum kitöltése (gyakorlat)
 • Elektronikus Közbeszerzési Rendszer (rendszerbemutató, gyakorlat)
 • Szerződés teljesítése, szerződésmódosítás

 

 

Kreditpontok: könyvvizsgálói - 2 kredit

További kreditpontokért: A rendezvényen való részvétellel szerezhető mérlegképes könyvelői, és adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői kreditpontokról a kreditpont-minősítési eljárást követően tudunk pontos tájékoztatást adni.

 

Jelentkezési határidő: 2019. június 12.

 

Felhívjuk a figyelmet, hogy a részvétel lemondására írásban 2019. június 11-ig van lehetőség a ladi.eszter@mkvkok.hu e-mail címen. Fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.