Képzések, továbbképzések a társadalombiztosítás és a bérügyek világában

2020. október 05.

 

Képzések, továbbképzések a társadalombiztosítás és a bérügyek világában

 

2020 július 1-én hatályba lépett az új Társadalombiztosítási törvény, amely számos módosulást eredményezett a foglalkoztatók és a biztosítottak szempontjából is. Többek között bevezette az egységes társadalombiztosítási járulékot, járulékmentessé tette a nyugdíjas foglalkoztatást, változást hozott a járulékalap megállapításánál, vagy az egészségügyi szolgáltatási járulékot illetően.

 

 

2020. október 13- i kreditpontos szakmai rendezvényünkön népszerű oktatóink,

Barabás Miklós – társadalombiztosítási szakember, közgazdász, adótanácsadó, és

Táborossyné dr. Morvai Zsuzsanna – jogász, társadalombiztosítási szakember

nyújtanak segítséget a gyakorló szakembereknek az új előírások alkalmazásához.

 

Az új Társadalombiztosítási törvényről (2019. évi CXXII. törvény) – az új társadalombiztosítási szabályok a gyakorlatban

című, programon szó lesz:

● a biztosítottakról, a biztosítási kötelezettségről, ● a biztosítottakat terhelő egyéni járulékokról (a járulékok "összeolvadásáról") ● a foglalkoztatót terhelő kötelezettségekről ● a járulékfizetés alsó határáról ● a járulékalap meghatározásáról ● a szociális hozzájárulási adóról ● az egészségügyi szolgáltatási járulékról ● a kiegészítő tevékenységről ● a nyugdíjasok foglalkoztatásáról, nyugdíjas "státusz" jelentőségéről (ki minősül saját jogú nyugdíjasnak), a keresetkorlátról ● a korhatár előtti ellátásokról ● a nyugdíjakat érintő változásokról.

A jelentkezési határidő 2020. október 8., további információk és jelentkezés »

 

Azoknak viszont, akik még csak most érdeklődnek a szakterület iránt, a

bér- és társadalombiztosítási ügyintéző részszakképzéseinket ajánljuk, hiszen az OKJ-s rendszer kifutása előtti utolsó csoportjaink indulnak!

 

Kiknek ajánljuk a képzést?

 

 • azoknak a pályakezdőknek vagy pályamódosítóknak, akik szeretnének jó képesítéssel irodai munkakörben állást találni;
 • azoknak a HR–es kollégáknak, akik szeretnének teljes rálátást a munkavállalókat érintő bér és társadalombiztosítási kérdésekre a belépéstől a nyugdíjba vonulásig;
 • azoknak, akik már bér vagy társadalombiztosítási ügyintézőként dolgoznak, de szívesen frissítenék meglévő ismereteiket aktuális szaktudással;
 • azoknak a pénzügyi ágazatban dolgozó vállalkozóknak (például adótanácsadóknak, könyvelőknek), akik szeretnék bővíteni portfóliójukat, vagy éppen nincs lehetőségük külön embert alkalmazni a bér és társadalombiztosítási ügyintézői feladatokra;
 • azoknak a munkáltatóknak, amelyek szeretnék átképezni, vagy tovább képezni alkalmazottaikat, hogy képesek legyenek a bérszámfejtéssel összefüggő feladatokat cégen belül elvégezni;
 • nem utolsósorban azoknak a fiataloknak, akiknek idén nem sikerült az elképzelt felsőoktatási intézménybe a felvételi vizsgájuk a gazdaságtudományi képzési területen, de szeretnék piacképes tudás megszerzésére fordítani az elkövetkező egy évet annak érdekében is, hogy a következő felvételihez szükséges pontszámaikat tovább gyarapítsák.

 

A képzés megkezdéséhez mindössze érettségire van szüksége, s nálunk megszerzett tudásával akár a további pénzügyi, számviteli, adózási, vagy a HR felsőfokú tanulmányait is megalapozhatja!

Amennyiben magára ismert, s rendelkezik érettségi vizsgával, akkor érdemes jelentkeznie a képzésre, hiszen változatos és izgalmas feladatoknak lehet a részese, amelyekhez megfelelő kompetenciákat szerezhet képzésünkön, s így önre bízhatják az alábbiakat.

 

Milyen feladatokat lát el a bérügyintéző?

 • Minden munkáltatónál kulcsfontosságú szereplő, hiszen ő látja el a bérekkel kapcsolatos teendőket.
 • Közreműködik a munkavállalók be- és kiléptetésével kapcsolatos feladatok ellátásában, ismeri az ehhez szükséges dokumentumokat.
 • Adminisztrálja a munkavállalók havi bérét, juttatásait, járulékát, családi pótlékát, vagy a adókedvezményeit.
 • Hozzáértően kezeli a bérszámfejtési szoftvereket, az ügyintézői nyilvántartásokat, illetve az egyéb adminisztrációs rendszereket, de a hivatal felé is ő tartja a kapcsolatot a foglalkoztató képviseletében.
 • Követi a jogszabályi előírásokat, hogy minden kifizetés rendben, pontosan és az előírások szerint történjen meg, s az kiállja az ellenőrzések próbáját is.

 

Milyen feladatokat lát el a társadalombiztosítási ügyintéző?

 • A munkavállalókkal kapcsolatos társadalombiztosítási ügyek intézése, a nyilvántartások vezetése.
 • A biztosítottak társadalombiztosítási lapjainak, nyilvántartásának vezetése.
 • A társadalombiztosítási kötelezettségek teljesítéséhez szükséges adatok összegyűjtése és feldolgozása.
 • A kifizetett ellátásokról, adatokról nyilvántartás vezetése és igazolások kiállítása, valamint megküldése az illetékes társadalombiztosítási szerveknek.
 • A munkavállalókkal kapcsolatos munkaerő-gazdálkodáshoz kapcsolódó feladatokat ellátása a nyilvántartások vezetésével összhangban.
 • A munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, járulék- nyilvántartás, stb.) feladatok ellátása.
 • A munkakörhöz kapcsolódóan hagyományos és digitális dokumentumok rendszerezése, iratkezelési feladatok ellátása.

 

A  két részszakképesítés tudásanyaga jól kiegészíti egymást, ezért javasoljuk Bérügyintéző szakképzésünkre jelentkezőknek a Társadalombiztosítási ügyintéző részszakképesítés megszerezését is.

A két képzés közvetlenül egymás után kerül megszervezésre Oktatási Központunknál, s a két ügyintézői képzésben teljesített vizsgák, illetve a képzési idő egy része beszámítható, ezzel jelentősen csökkentve a két képzés teljes időtartamát (Bérügyintéző 140 óra + Társadalombiztosítási ügyintéző 120 óra = 260 óra helyett 175 óra) és képzési költségét.

 

Hol lehet elhelyezkedni ezekkel a szakképesítéssekkel?

Kis-, közepes- és nagyvállalkozásoknál, állami intézményeknél, könyvelőirodáknál bérelőkészítő, bérszámfejtő és kalkulátor, bérügyi adminisztrátor, bérügyi asszisztens, bérügyi előadó, bérügyintéző, analitikus könyvelő munkakörökben.

 

Induló bérügyintéző csoportok

 

Induló társadalombiztosítási

ügyintéző csoportok

Miskolc Budapest - bérügyintézői végzettséggel
Szeged Debrecen
Szombathely Miskolc
Veszprém Szeged
  Szombathely
  Veszprém