Tudnivalók továbbképzés díjának rendezéséhez

Tájékoztató

távoktatási anyagok díjáról készült számláról és a díj fizetésének módjáról

A távoktatási képzés díját
- átutalással vagy
- a jelentkezéskor azonnal történő bankkártyás fizetéssel
rendezheti.

A képzés díjának fizetéséhez a jelentkezéskor automatikusan elkészül egy elektronikusan elérhető díjbekérő. A befizetés feldolgozását követően elektronikus számlát állítunk ki, amelynek teljesítési időpontja a befizetés Oktatási Központhoz történő beérkezésének napja.
A díjbekérőt és a pdf formátumú elektronikus számlát is saját hallgatói fiókjában, a Hallgatói Információs Portálra (HIP) történt belépést követően töltheti le.
Papír alapú számlát nem küldünk, az elszámoláshoz a letölthető pdf fájlt kell megőriznie, amely tartalmazza a hitelesített elektronikus számlafájlt is!

Elektronikus bizonylatok letöltésének menete
Bankkártyás fizetés
Tudnivalók az elektronikus számláról

Elektronikus bizonylatok letöltése

Belépés menete:

1. Bejelentkezéshez honlapunk - www.szamviteloktatas.hu -  főoldalán, jobb felső sarokban kattintson a "Belépés” gombra.

 

2. Ezt követően a "Hallgatói bejelentkezés" panelen a regisztrációkor kapott felhasználói nevének és jelszavának megadásával, majd a "Belépek" gomb megnyomásával éri el Hallgatói Információs Portálunkat (HIP) és azon belül saját hallgatói fiókját. 


3. A HIP bal oldali menüoszlopában válassza a Pénzügyeim/Kiegyenlítetlen számlák, díjbekérők menüpontot. Ennek megnyomását követően a jobb oldali (fő) ablakrészben láthatja az aktuális, még nem rendezett díjbekérőket, számlákat.
- Átutalásos fizetéshez innen töltheti le a díjbekérőt. (Átutaláskor kérjük, hivatkozzon a díjbekérő azonosítójára!)
- Bankártyás fizetést a bankkártya ikonra kattintva indíthat.

4. Díjbekérőre történt átutalás esetén 1-2 munkanap alatt, bankkártyás fizetésnél - a banki adatok beérkeztét követően - 2-3 munkanap elteltével készül el a befizetésről a pdf formátumú elektronikus számla, amit szintén erről a felületről tölthet le. A pdf fájl a hiteles elektronikus számlafájlt is tartalmazza. Az elektronikus számla teljesítési időpontja a befizetés – Oktatási Központhoz történő – beérkezésének napja. Tudnivalók az elektronikus számláról

Bankkártyás fizetés

1. A távoktatási képzésre történő jelentkezésnél , bankkártyás fizetési mód választása esetén jelentkezése elküldésekor, illetve felhasználói fiókjában elérhető díjbekérő/számla bankkártyás kiegyenlítésekor a rendszer az OTP Bank bankkártyás fizetési felületére irányítja, ahol a bankkártya adatait tudja megadni és véglegesítheti a fizetést.
3. A bankkártyás fizetést követően a rendszer visszairányítja az Oktatási Központ HIP oldalára.
4. Sikeres fizetés esetén azonnal megkapja a hozzáférést távoktatási anyag(ok)hoz.

Tudnivalók az elektronikus számláról

Az elektronikus számla pdf formátumban tölthető le. A pdf fájl tartalmazza az elektronikusan aláírt, hiteles időbélyeggel ellátott elektronikus számlafájt is.
A letöltött pdf fájt kell a számla megőrzésére vonatkozó időszak végéig elektronikusan tárolnia úgy, hogy a számla eredetének hitelessége, adattartalmának sértetlensége és olvashatósága ezen időszak alatt biztosított legyen.
Fontos, hogy a számlához készült pdf számlakép kinyomtatva nem alkalmas az elszámolásra, kizárólag elektronikus formában alkalmas adóigazgatási azonosításra!

A képzés díjáról papír alapú számla abban az esetben készül, ha erre vonatkozó kérését jelzi (jelentkezéskor megjegyzésként vagy e-mailben).

Vissza a főoldalra

Tudnivalók az elektronikus számláról 2022