Mossák, vagy nem mossák?!

2017. augusztus 15.

avagy milyen kötelezettségeket hoznak a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelem érdekében született törvénymódosítások.

Fiktív bevételi tételek, túlszámlázások, ésszerűtlen tagi kölcsönök felvétele, szokatlan tőkeműveletek… Ilyen és ehhez hasonló, akár pénzmosás gyanúját keltő pénzügyi eseménnyel találkozunk a napi gyakorlat során. De mit tehet, és mit kell tennie a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása érdekben egy könyvelőnek, könyvvizsgálónak, adótanácsadónak, adószakértőnek, vagy okleveles adószakértőnek? Hogyan változnak a szakemberek kötelezettségei a korábbiakhoz képest, s azok miként teljesíthetőek mind kényelmesebben a részükről? Mennyiben különböznek a teendői azoknak, akik a törvény szerinti két külön szolgáltatói körbe tartozó könyvviteli, adószakmai, illetve könyvvizsgálói tevékenységet egyaránt végeznek?

Előadók:

  • Munkácsi Márta - kamarai tag könyvvizsgáló, okleveles adószakértő, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ) Felügyelő Bizottságának elnöke, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Minőségellenőrzési Bizottságának tagja
  • dr. Simon-Petró Eszter, LL.M - a Magyar Könyvvizsgáló Kamara jogi előadója

Időpont: 2017. szeptember 12. (09:00-12:20)

Helyszín: Budapest, belső kerületeiben, jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

Részvételi díj: 8.900 Ft +áfa/fő

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.

További részletek és jelentkezés »