Mossák, vagy nem mossák?! Avagy milyen kötelezettségeket hoznak a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelem érdekében született törvénymódosítások

  • Időpont: 2017. szeptember 12.
  • Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.
  • Szakterület: vállalkozási
  • További szerezhető kreditpontok:
    könyvvizsgálói: 2 kredit

avagy milyen kötelezettségeket hoznak a pénzmosás és terrorizmus elleni küzdelem érdekében született törvénymódosítások

BUDAPEST

Fiktív bevételi tételek, túlszámlázások, ésszerűtlen tagi kölcsönök felvétele, szokatlan tőkeműveletek… Ilyen és ehhez hasonló, akár pénzmosás gyanúját keltő pénzügyi eseménnyel találkozunk a napi gyakorlat során. De mit tehet, és mit kell tennie a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása megelőzése és megakadályozása érdekben egy könyvelőnek, könyvvizsgálónak, adótanácsadónak, adószakértőnek, vagy okleveles adószakértőnek? Hogyan változnak a szakemberek kötelezettségei a korábbiakhoz képest, s azok miként teljesíthetőek mind kényelmesebben a részükről? Mennyiben különböznek a teendői azoknak, akik a törvény szerinti két külön szolgáltatói körbe tartozó könyvviteli, adószakmai, illetve könyvvizsgálói tevékenységet egyaránt végeznek?

Előadásunk az új törvényt (2017. évi LIII. törvény - Pmt.) a felsorolt pénzügyi ágazati szakemberek szemszögéből tekinti át. Megvilágítja a jogszabályi háttér változásait, de hasznos útmutatást ad az előírásoknak való megfelelés kérdésében, a felügyeleti hatóságok ellenőrzési tevékenysége vonatkozásában is, miközben gyakorlati kérdéseket boncolgat az eddigi tapasztalatok és iránymutatások tükrében.

Előadók:

  • Munkácsi Márta - kamarai tag könyvvizsgáló, okleveles adószakértő, a Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete (MOKLASZ) Felügyelő Bizottságának elnöke, a Magyar Könyvvizsgáló Kamara Minőségellenőrzési Bizottságának tagja
  • dr. Simon-Petró Eszter, LL.M - a Magyar Könyvvizsgáló Kamara jogi előadója

Időpont: 2017. szeptember 12. 09:00-12:20

Program:
09:00-10:30  I. Blokk
10:30-10:50  Szünet
10:50-12:20  II. Blokk

Helyszín: Budapest, belső kerületeiben, jól megközelíthető helyszínen (a pontos helyszínt a visszaigazoló e-mailben küldjük meg)

Részvételi díj: 8.900 Ft +áfa/fő

Kreditpontok:

  • A könyvvizsgálók 2 kreditpontot kapnak a képzés után.

Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 10.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a részvétel lemondására írásban 2017. szeptember 10-éig van lehetőség a reif.jenifer@mkvkok.hu e-mail címen. Fenti időpontot követően beérkező lemondás, vagy a lemondás elmaradása esetén a részvételi díj megfizetésétől nem tudunk eltekinteni.