Frissítés (9.04 verzió - 2013.03.06)

A frissítés csak a Metrum Referencia 9.01-es, 9.02-es és 9.03-as verzióra tölthetõ le. Azoknak a felhasználóknak, akik 2013.03.06-a után töltötték le a Metrum Referencia 2012 alapprogramot, a frissítést letölteniük nem kell, az alapprogram tartalmazza a változásokat.

A program verziószáma a Segítség -> Névjegy menüpont alatt ellenőrizhető.

A frissítés a következőket tartalmazza:

 • Kamarai mintával egyezõ jelentésminták

  Az új minták azokban a könyvvizsgálatokban fognak megjelenni, amelyeknél még nem került meghívásra a könyvvizsgálói jelentés. Amennyiben korábban meghívta azt, ám az új mintákat kívánja használni, törölje a jelentést (a jelentést kijelölve, Fejezetek > Fájl törlése menüpont), és hívja meg újra.

  A Metrum Referencia program 2012. évi változatában eddig szereplõ jelentésminták megfelelnek a 2012-re vonatkozó standardoknak, azok a Kamara által most kiadott jelentésmintától csak mondatszerkesztésben vagy szóhasználatban térnek el. Ezért a Metrum Referenciában szereplõ és 2013. február 25-ig kiadott jelentéseket nem kell a kamarai minta szerint módosítani.

A telepítő letöltéséhez kattintson ide.

Frissítés (9.03 verzió - 2012.11.11)

A frissítés csak a Metrum Referencia 9.01-es és 9.02-es verzióra tölthetõ le. Azoknak a felhasználóknak, akik 2012.11.12-e után töltötték le a Metrum Referencia 2012 alapprogramot, a frissítést letölteniük nem kell, az alapprogram tartalmazza a változásokat.

A program verziószáma a Segítség -> Névjegy menüpont alatt ellenőrizhető.

A frissítés a következőket tartalmazza:

 1. Ékezetes betûs ügyfélnevekkel kapcsolatos problémák megoldása. Ha hibásan jelenik meg az ügyfél rövid nevében az ékezetes karakter, lehetõség van annak javítására. Részletesen ld. a Metrum Referencia program Törzsek > Ügyfelek > Karbantartás > Ékezetes ügyfélnév átírása menüpont alatt.
 2. Módosítottunk az Excel táblák beolvasásánál a számok tizedesjegyének kezelésén. A jövõben a program a megadásnak megfelelõen kerekíti a tizedes értéket.

Frissítés (9.02 verzió - 2012.10.17)

A frissítés csak a Metrum Referencia 9.01-es verzióra tölthetõ le. Azoknak a felhasználóknak, akik 2012.10.17-e után töltötték le a Metrum Referencia 2012 alapprogramot, a frissítést letölteniük nem kell, az alapprogram tartalmazza a változásokat.

A program verziószáma a Segítség -> Névjegy menüpont alatt ellenőrizhető.

A frissítés a következőket tartalmazza:

 1. A 2012-ben megváltozott standardoknak megfelelõen módosítottuk a könyvvizsgálói jelentés mintákat.
 2. Kisebb gazdálkodó egységek kockázatbecsléséhez (T-K1) új táblát illesztettünk a programba.
 3. Az üzleti tevékenység megismerése, az eredendõ kockázat becslése (T-U2) táblázat bármely könyvvizsgálatból átemelhetõ az Egyéb > Átemelés másik könyvvizsgálatból menüponttal.
 4. A Javítatlan hibák táblázat nevét Nem helyesbített könyvvizsgálati eltérésekre változtattuk.
 5. Egyszerûsítettük a tartalomjegyzékben nem szereplõ fájlok felvételét a fájl neve mellett megjelenõ "Tartalomjegyzék" gomb hívásával.
 6. A munkaprogramoknál a célok kockázatának beállításánál (">>") a szövegek kijelölhetõek és másolhatóak.
 7. Fájlok másolásánál választható, hogy kitöröljük-e az eredeti helyérõl másolás után.
 
Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates