Metrum Referencia 2010 programmal kapcsolatos kérdések

Kérdése van?

Kattintson ide

Kategóriák

  • Programkezelés
  • Program telepítése
  • Hálózatos verzió
  • Hibák, észrevételek
  • Program rendelése
  • Bemutatók
A 2008. évi munkaprogramok tartalmaztak egy bevető fejezetet, amely magába foglalta a könyvvizsgálati célokat is. Ez nagyon hiányzik a 2009. évi munkaprogramokból.
Kérdésem: hogyan lehetne ezeket a bevezető fejezeteknek a könyvvizsgálati célokra vonatkozó szövegrészét (a programok tartalmi változásainak figyelembevételével, értelemszerűen) átmásolni a 2009. évi munkaprogramokhoz.
A könyvvizsgálati célokat a jelenlegi programokban a a Tervezés fejezetben a kockázatbecslés elvégzésekor a T-K táblázatban az egyes munkaprogramokhoz kijelölt állítások testesítik meg. Pl. ha a T-K táblázatban a "Készletek és elábé" munkaprogram sorában kijelöljük, hogy magas kockázata van a létezésnek és az értékelésnek, és alacsony kockázata a teljességnek, akkor a könyvvizsgálati cél elsősorban a létezés és az értékelés vizsgálata lesz, és a munkaprogramban az ezzel kapcsolatos feladatokat kell kiemelten elvégezni. Ezeket a feladatokat a "Készletek és Elábé" munkaprogramban automatikusan "magas" kockázatúnak jelöljük be. Így a jelenlegi munkaprogramokban a feladatok kockázati besorolása határozza meg, hogy az adott vizsgálatban mely feladatok elvégzése járul hozzá a könyvvizsgálati cél teljesítéséhez.
Az adókérdőívet nem hagyja a mentés másként funkcióba elmenteni. Mi ennek az oka?
Kérem ellenőrizze, hogy a program verziója 6.02! Ha szükséges, töltse le az új verziót! Lépjen ki a programból! Ezután törölje az ügyfél munkakönyvtárából (C:\Pbref\[Ügyfél rövid neve]\M2009_1\VIZSG_1[vagy 2,3,4]) az M13-01.xls-t! Lépjen vissza a programba és hívja meg az adókérdőívet! Ezután hívja meg a Mentés másként funkciót!
Mérleget nyomtattam a Metrum Referencia 2009. programból, a mérleg eredménykimutatás fejléccel jelent meg.
Az program adókérdőív frissítése előtti verziójával dolgoztam egyik munkaprogramban, a frissítés után minden munkaprogramban működött a kérdőív, egy kivétellel. Ezt az egy ügyfelet és a munkaprogramot letöröltem, újra felvittem, akkor sem működött az adó kérdőív. Más módon kell törölni az ügyfelet?
A rossz fejléccel nyomtatott mérleget javítottuk. Ha ismét letölti a programot, a mérleget már helyesen lehet nyomtatni.
Az adókérdőívnél jelentkező hibát javítjuk, néhány napon belül új változatot adunk ki (erről e-mailben értesítést küldünk). Köszönöm a türelmét.
 
Design downloaded from Free Templates - your source for free web templates