KÖZLEMÉNY

2020. március 27.

 

Tisztelt Ügyfeleink!

A mai napon lépett hatályba a Kormány 70/2020. (III. 26.) Korm. rendelete, ami a járványügyi veszélyhelyzet során a felnőttképzésben folyó oktatás és szakmai vizsgáztatás biztosításának eltérő szabályairól szól. Ezzel egyértelműen rögzítésre került, hogy a felnőttképzésben a veszélyhelyzet idején kontaktórás képzés és szakmai vizsga nem szervezhető.

 

A veszélyhelyzet időtartama alatt a képzés kizárólag távolléti oktatásban, távoktatás formájában, digitális képzésként szervezhető meg abban az esetben is, ha azt az irányadó jogszabályok, egyéb szabályozók, akár a képzési program azt kizárnák. Mindezekre figyelemmel munkatársaink a várható vizsgalehetőségekre is figyelemmel valamennyi képzési csoportunk esetében egyeztetnek oktatóinkkal a képzési program folytatásának optimális módjáról és ütemezéséről, amiről rövidesen minden érintett közvetlen tájékoztatást kap majd.

 

A jogszabály rendelkezik a veszélyhelyzet időtartamára tervezett szakmai vizsgák veszélyhelyzetet követő pótlásának lehetőségeiről is, amiről vizsgázóink felé szintén tájékoztatással élünk.

 

dr. Lakrovits Elvíra

ügyvezető, az Oktatási Központ szakmai vezetője