Kihívások az adatvédelemben

2018. május 25-én életbe lépett az EU adatvédelmi rendelete, a GDPR, amely a nemzeti jogszabályokat is felülírva egységesíti a tagállamok adatkezelési előírásait. A szabályozás nemcsak a nagyvállalatokat érinti, hanem minden személyes adatot kezelő kis- és középvállalkozást is, ráadásul a rendelkezéseket a digitálisan tárolt személyes adatok mellett a papíralapúakra is alkalmazni kell, ha el akarjuk kerülni a bírságot.

 

Az adatkezelők jelentős része adatvédelmi tisztviselő kijelölésére is köteles, aki akár külső feladatellátó is lehet. Ideális választás a feladatra egy jó rendszerszemlélettel rendelkező közgazdász, jogász vagy informatikus is. Akinek ehhez csak a speciális, adatvédelmi felkészültsége hiányzik, azt várjuk 1 napos és 2 napos alapozó képzéseinkre, illetve az új, csak nálunk elérhető gyakorlatorientált továbbképzésekre. A program alkalmassá teszi a képzésen résztvevőt arra is, hogy felismerje az adatvédelmi nem-megfelelés eseteit, valamint felkészíti az adatvédelemmel összefüggő belső ellenőri feladatok ellátására, így aki e területen dolgozik, annak is hasznos a program.

 

Szakembereinktől a mindennapokban felmerülő kérdésekre és problémákra kaphatnak választ a résztvevők a programok során.

 

Másik, mindössze félnapos programunk a foglalkoztatással összefüggő adatkezelések gyakorlati problémáinak megoládsához nyújt támogatást.

 

A foglalkoztatással összefüggő adatkezelések – WebPosta szoftver bemutatóval

BUDAPEST - 2018. december 7.
Jelentkezési határidő: 2018. december 5.
További részletek »

 

Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) továbbképzés

BUDAPEST - 2018. december 10-11.
Jelentkezési határidő: 2018. december 6.
További részletek »