Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzések és felkészítők - országszerte

2018. február 26.

Nem lehet elégszer felhívni arra a figyelmet, hogy 2018. május 25-én életbe lép az EU új adatvédelmi rendelete, amely a nemzeti jogszabályokat is felülírva egységesíti a tagállamok adatkezelési előírásait. 

A szabályozás nemcsak a nagyvállalatokat érinti, hanem minden adatot kezelő kis- és középvállalkozást is, ráadásul a rendelkezéseket a digitálisan tárolt személyes adatok mellett a papíralapúakra is alkalmazni kell, ha el akarjuk kerülni a tetemes bírságot.Az adatkezelők jelentős része köteles lesz májustól adatvédelmi tisztviselőt kijelölni, aki akár külső feladatellátó is lehet. Ideális választás lehet a feladatra például egy jó rendszerszemlélettel rendelkező jogászközgazdász, vagy informatikus is. Akinek ehhez csak a speciális, adatvédelmi felkészültsége hiányzik, azt várjuk az alábbi képzéseinken illetve felkészítéseinken. 

Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzések

1 napos intenzív Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzések

Szakmai rendezvény

Információbiztonság az Egységes Adatvédelmi Rendelet (GDPR) tükrében - Budapest, 2018. március 27.

A mindennapjainkat szervesen behálózza az informatika. Létfontosságú dolgokat bízunk információs rendszerekre, amelyekre csak korlátosan van ráhatásunk. Nagyon fontos, hogy megértsük a technológiákban rejlő lehetőségeket, hogy a szolgálatunkba tudjuk állítani azokat. Ellenkező esetben elhalad mellettünk a technika és megfelelő tudás nélkül, könnyen az áldozatává válhatunk. Ebben a 4 órába sűrített oktatási modulba érintünk minden releváns kérdést, rávilágítunk a mögöttes összefüggésekre. Több szempontból vizsgáljuk meg a jogi, informatikai és biztonsági kihívásokat. A modul végeztével olyan tudásnak a birtokába kerülhetünk, amely érthetővé teszi  az információs társadalom működését és azt, hogy milyen módon lehet segítségül hívni az ezirányú fejlődést. Adunk egy olyan átfogó képet, amely kérdéses esetekben legalább a kételyeket felébreszti.

  • Előadó: Kancsal Tamás - információbiztonsági szakértő
  • Időpont: 2018. március 27. 13:00-16:15

További részletek és jelentkezés »

Felmerült kérdésével kapcsolatban keressen minket a 06 (1) 479-9900 központi telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@mkvkok.hu központi e-mail címünkre.