Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) képzések és továbbképzések

2018. május 25-én életbe lépett az EU új adatvédelmi rendelete, amely a nemzeti jogszabályokat is felülírva egységesíti a tagállamok adatkezelési előírásait. 

A szabályozás nemcsak a nagyvállalatokat érinti, hanem minden személyes adatot kezelő kis- és középvállalkozást is, ráadásul a rendelkezéseket a digitálisan tárolt személyes adatok mellett a papíralapúakra is alkalmazni kell, ha el akarjuk kerülni a bírságot.
 

Az adatkezelők jelentős része adatvédelmi tisztviselő kijelölésére is köteles, aki akár külső feladatellátó is lehet. Ideális választás a feladatra egy jó rendszerszemlélettel rendelkező közgazdász, jogász vagy informatikus is. Akinek ehhez csak a speciális, adatvédelmi felkészültsége hiányzik, azt várjuk szeptembertől  induló 1 napos és 2 napos alapozó képzéseinkre, illetve új, csak nálunk elérhető gyakorlatorientált továbbképzést és intenzív továbbképzést is összeállítottunk az alapozó képzésen végzett Adatvédelmi Tisztviselők számára. A képzés alkalmassá teszi a képzésen résztvevőt arra is, hogy felismerje az adatvédelmi nem-megfelelés eseteit, valamint felkészíti az adatvédelemmel összefüggő belső ellenőri feladatok ellátására, így aki e területen dolgozik, annak is hasznos a program.

 

A 2018 május 25-vel alkalmazandó GDPR rendelethez kapcsolódó feladatoknak ugyanis még koránt sincs vége, sőt az igazi munka csak most kezdődik a napi gyakorlatban! Szakembereinktől a mindennapokban felmerülő kérdésekre és problémákra kaphatnak választ a résztvevők a programok során abban az időszakban, mikor az Info tv. módosítását már elfogadta a Parlament, s előkészületben van a munka törvénykönyvének a módosítása is, tehát rövidesen fókuszba kerülnek a foglalkoztatás területén változóban lévő adatvédelmi szabályok.

 

Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) alapozó képzések, továbbképzések

BUDAPEST

2 napos Adatvédelmi Tisztviselő (DPO) továbbképzés – HALADÓ

SZEGED


Felmerült kérdésével kapcsolatban keressen minket a 06 (1) 479-9900 központi telefonszámunkon, vagy írjon nekünk az info@mkvkok.hu központi e-mail címünkre.