2017. ÉV VÉGI SZÁMVETÉS A KREDITPONTOS TOVÁBBKÉPZÉSEK ÉS A MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐI REGISZTRÁCIÓ VONATKOZÁSÁBAN

2017. december 01.

Az év vége közeledtével a hatósági nyilvántartásokban szereplő, s így tevékenységi engedéllyel rendelkező számviteli és adózási szakembereknek át kell gondolniuk, hogy a tevékenységi engedély megtartásának feltételeként előírt éves továbbképzési kötelezettségüket teljesítették-e, illetve az év közben megszerzett kreditpontok összetétele mindenben megfelel-e a vonatkozó jogszabályoknak.

Az idei év vége abból a szempontból is jelentőséggel bír, hogy a könyvviteli szolgáltatást végzők nyilvántartásba vételéről szóló 93/2002. (V. 5.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) hatályos rendelkezései szerint egyetemi, főiskolai diploma alapján 2017. december 31-éig lehet csak kérni könyvviteli szolgáltatást végzőként a nyilvántartásba vételt a nemzetgazdasági minisztertől.
Ezt követően már csak mérlegképes könyvelői oklevéllel, illetve bizonyítvánnyal lesz lehetséges (valamint a nem kamarai tag könyvvizsgálók esetében a könyvvizsgálói oklevelükkel) a regisztráció. Ez a szabály a korábban diploma alapján regisztráltak tevékenységi engedélyét nem érinti, tehát ők nem kerülnek ki a regiszterből, ám a későbbiekben új regisztráció diploma alapján már nem lesz kérhető!

A kreditpontos továbbképzések jogszabályoknak megfelelő teljesítéséhez kívánunk segítséget nyújtani az alábbi összefoglalóval.

Kreditpontos továbbképzések

Az Oktatási Központ minősített programjaival több szakmai terület továbbképzéséhez szerezhetőek kreditek, így

  • mérlegképes könyvelői,
  • adótanácsadói, adószakértői, okleveles adószakértői,
  • kamarai tag könyvvizsgálói, vagy akár
  • közszolgálati

továbbképzési kötelezettségét is teljesítheti tantermi előadásainkkal vagy távoktatás keretében. Az egyes szakmai területek továbbképzési szabályairól honlapunkon olvashat részletesen: Tájékoztató az egyes továbbképzésekről

Amennyiben a fenti továbbképzési területek valamelyikén továbbképzésre kötelezett
és még nem szerezte meg ez évi kreditpontjait,

felhívjuk figyelmét, hogy az idei évre vonatkozó továbbképzés teljesítésére
2017. december 31-éig van lehetőség!

TANTERMI KÉPZÉSEINK

Az elérhető képzési időpontokról és helyszínekről honlapunkon tájékozódhat: Választható tantermi képzések

A képzés díja 16.800 Ft+áfa (bruttó 21.336 Ft)

TÁVOKTATÁS

Személyes részvétel nélkül, rugalmas, egyéni időbeosztásban, távoktatás keretében is teljesítheti a továbbképzési kötelezettségét.

Kínálatunkban a számviteli változásokat, aktuális adózási szabályokat feldolgozó előadások mellett további, speciális témaköröket is ajánlunk, így e-learning anyagaink között valamennyi – vállalkozási, államháztartási, pénzügy, non-profit (egyéb szervezeti), illetve IFRS – mérlegképes regisztrációs szakterülethez elérhetőek előadások.

A kamarai tag könyvvizsgálóknak – a kamarai szabályzat tavalyi évi módosításának megfelelően – legalább 4 kreditet távoktatási formában kell teljesíteniük. A Magyar Könyvvizsgálói Kamara a tagjainak e 4 kredit megszerzését térítésmentesen biztosítja Oktatási Központunk közreműködésével. A részletes tudnivalókról ide kattintva tájékozódhatnak az ebben érintettek.

Választható képzési lehetőségek:

Távoktatási csomag (Megvásárlási határidő: 2017. december 15., de a képzést december 31-éig lehet teljesíteni!): 5 darab, a teljes távoktatási kínálatunkból szabadon kiválasztható előadás.

Külön felhívjuk szíves figyelmét, hogy a csomag

A csomag ára: 13.228 Ft+áfa (bruttó 16.800 Ft)

Önállóan vásárolható távoktatási előadások (Megvásárlási határidő: 2017. december 29., de a képzést december 31-éig lehet teljesíteni!)

Egy darab távoktatási előadás önállóan, illetve a csomagon túli 6. vagy további előadások.

Árak:

          4x45 v. 5x45 perces előadás - 5.000 Ft+áfa/db (bruttó 6.350 Ft)

          6x45 perces előadás - 7.000 Ft+áfa/db (bruttó 8.890 Ft)

          8x45 perces előadás - 9.000 Ft+áfa/db (bruttó 11.430 Ft)

          12x45 perces előadás - 12.000 Ft+áfa/db (bruttó 15.240 Ft)

Kérjük a jelentkezés, megtekintés ütemezésénél mindenképpen vegye figyelembe hogy a jelentkezési határidőket, azt, hogy a teljesítés határideje december 31., 24:00, valamint azt, hogy december közepétől irodáink már csak az ünnepi nyitvatartási rend szerint lesznek nyitva, így csak erre figyelemmel tudunk önnek szükség esetén személyes segítséget nyújtani!

Honlapunkon a
www.szamviteloktatas.hu
oldalon részletes információkat talál az aktuális tantermi képzési helyszínekről és időpontokról, továbbá weboldalunkon keresztül egyszerűen és gyorsan jelentkezhet is a kiválasztott előadásra.